Mustafa Uzun, Ak Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Tarım Ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun Bu görevinden istifa ederek Ak Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Oldu.

Mustafa Uzun ve beraberindeki kalabalık 12 Kasım 2018 Pazartesi günü saat:11.00’da Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanlığına gelerek 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvuru dosyasını Ak Parti Akçaabat İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Altıntepe’ye teslim etti.

Mustafa Uzun’un aday adaylığı töreninde Ak Parti Akçaabat ilçe parti binasında izdiham yaşandı. Yoğun kalabalığın salon dışarısına taştığı törende basın açıklaması yapan Mustafa Uzun şunları söyledi:

Ak Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı MUSTAFA UZUN’un Basın Açıklaması:

 

dsc_0124.jpgSayın Akçaabat ilçe başkanı, Teşkilat başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, değerli Akçaabatlı hemşerilerim, kıymetli misafirler, basınımızın değerli temsilcileri, hanımefendiler, Beyefendiler, Akçaabat Ak Parti belediye başkan aday adaylığı merasimimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bugün burada, 25 yıldan beri yaptığım kamu görevinden istifa ederek doğup büyüdüğüm, ömrümün büyük bir bölümünü geçirdiğim, deniziyle yaylalarıyla, yeşilliğiyle, akarsularıyla Cenab-ı Hakkın bize bahşettiği uçsuz bucaksız bir mabed konumundaki Akçaabat’ımıza hizmet edebilmek için yine gönlümüzü verdiğimiz Ak Partimizden belediye başkanı aday adayı olmak gayesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Hizmetten muradımız Cenab-ı Mevla’nın rızasını kazanmaktır.

Mevla’nın rızasını kazanmak gönüllere girmek kalpleri fethetmekten geçmektedir.

Belediye hizmetleri beşikten mezara kadar hayatın bütün zamanlarına hitap ettiği için Rıza-i ilahiye mazhar olma imkânlarını bize azami ölçüde sunmaktadır.

Malumunuz Ak partimizin temel siyaseti, eser siyasetidir. Muhammed Hadim-i Hz.lerininde ifade ettiği gibi ‘’Er kişi odu ki her yerde koya bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser.

Bir yandan sadaka-i cariye mesabesindeki eserleri ortaya koyarken, bir yandan da Ak partimizin en başından beri sürdürdüğü sosyal belediyecilik ilkesinden hareket ederek,

“Yunus’un dizelerinde de ifade ettiği gibi;

Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için,

Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim”Anlayışıyla gönüllere girmenin gayretinde olacağız.

Çalışmalarımızı şu dört temel esasa göre uygun yürüteceğiz;

Bilgi ve tecrübe;

Bilgiyi, tecrübeyi daima öne alacağız.

Bunun çok kıymetli olduğunu ve bize daima ışık tutacağını aklımızdan çıkarmayacağız.

Samimiyet;

İşlerimizi yaparken kat’i suretle içten pazarlıklı olmayacağız. Hz.Mevlananın söylediği gibi

‘’ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol’’ esasına daima bağlı kalacağız.

Hakkaniyet ve şeffaflık;

Hizmetleri sürdürürken hem ferdin kamuya karşı hukukunun korunmasında, hem de kamunun fertlere karşı hukukun korunmasında titiz davranacağız. Daima hesap verebilir olmayı göz önünde tutarak bundan katiyen yüksünmeyeceğiz.

Kayırmacılığa imkân verebilecek tutum ve davranışlara müsamaha göstermeyeceğiz.

Toplumun bize verdiği vekâleti topluma rağmen kullanmaya kalkışmayacağız.

Ortak akıl;

İlgili tarafların görüş ve düşüncelerini esas alan katılımcı, paylaşımcı istişareyi öne alan bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Belediye başkanları halkın vekâletiyle halka hizmete talip kimselerdir. Vekâletini aldığımız kişilerin fikirlerini kıymetli bulmamak, onlara sırt dönmek yâda ortak akılı bir politik manevra malzemesi olarak kullanmaya kalkmak anlayışına karşı çıkacağız.

Ziya Paşa’nın deyimiyle;

Barika-i hakikat müsademeyi efkârdan neşet eder

‘’gerçekler fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar’’

Bu kapsamda belediye başkanımız tarafından yeni oluşturulan kent konseyini değerli bulduğumuzu ifade ederek, işlevsel olması noktasında taraf olacağız.

Ve elbette ekip olarak çok çalışmamız fedakârlık yapmamız gerektiğinin bilincinde olacağız

Aynı zamanda bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz bir çok prestij projesinden edindiğimiz bilgi ve tecrübe ışığında karar alırken daima toplum menfaatleri yönünde cesur olacağız.

Zaman gelir toplum yönetiminde bizatihi biz sorumluluk üstleniriz, zaman gelir sorumluluk üstlenenlere destek olur dua ederiz.

Bunların hepsinin nasip olduğunu ve ondan ötede bir yolumuz olmadığını unutmayacağız.

Çok kısa olarak özgeçmişimizden bahsedecek olursak;

Bu düşünceler ışığında aday adaylık başvuru merasimimize katılımızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Önümüzdeki çileli ancak bir o kadar da kutlu olan bu yolda yürürken sizlerin gönülden destekleri bize daima azim ve kuvvet katacaktır.

Allah C.C hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah’a emanet olunuz.

MUSTAFA UZUN KİMDİR?

İstanbul teknik üniversitesi mezunu olan başarılı bürokrat Mustafa Uzun, DSİ Teşkilatında Atatürk barajında göreve başladı. Ardından Kayseri bölge Müdürlüğünde sonrasında ise Trabzon bölge Müdürlüğünde yaklaşık 16 yıl boyunca, Mühendis baş Mühendis, şube Müdürü, bölge Müdür yardımcısı görevlerinde bulundu. Doğu Karadeniz bölgesindeki göletler barajlar, dere ıslahları, hidro elektrik santrallerin projelendirilmesinde ve inşaatında aktif görev almış bunların yapımında da rol oynadı. Daha sonra 2011 yılında DSİ Konya bölge Müdürlüğüne bölge Müdürü olarak atandı.

Burada Türkiye’nin vizyon projelerine imza atan Akçaabatlı Hemşerimiz Mustafa Uzun Sırasıyla:

“Türkiye’nin tünel delme makinasıyla açılmış en uzun tüneli olan mavi tüneli,(17 bin 34) metre,(5.2 metre) çapında tünel ve bağbaşı barajı. Türkiye’nin en uzun ikinci kanalı Apa-Hotamış iletim kanalı (125 km) 75 metreküp saniye debi kapasiteli, Türkiye’nin en büyük suni depolaması hotamış depolaması (600 milyon )metreküp kapasiteli ve (15 metre) yüksekliğinde (25 km) çevresi olan hotamış depolaması, dönemin en yüksek barajı çift eğrilik ince kemer beton barajı Ermenek barajı,(2,5 milyon)hektar alanın sulanmasıyla ilgili proje yapımı, yüz milyonlarca hektar alanın sulama projelerinin inşaatı, Türkiye’nin yine en uzun içme suyu isale hattı, Konya içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi (120 km)lik, yüzlerce gölet, yüzlerce dere ıslah projeleri, atık su arıtma tesisleri Konya bölge müdürlüğünde tamamlamış, ardından beş yıl görev yaptığı DSİ Konya Bölge Müdürlüğünden sonra DSİ genel müdür yardımcılığı görevine atandı.

DSİ genel müdür yardımcılığı görevinde dahi durmadan çalışan ve çalışmalarıyla dikkat çeken Mustafa Uzun, Bura dada ülkenin önemli projelerine İmza Attı. Mustafa Uzun, iç Anadolu, Güneydoğu Anadolu GAP projesi trakyada arıtma tesislerine yönelik projelerde görev aldı. Mustafa Uzun Olarak, Orman Su İşleri Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı Görevine atanmış ardından da 17 Ekim 2018 tarihi itibariyle Tarım Orman Bakanlığı Orman Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı.

Mustafa Uzun,06 Kasım 2018 tarihinde Ak Parti’den Akçaabat belediye başkan aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti.

dsc_0109.jpgdsc_0133.jpgdsc_0141.jpgdsc_0146-001.jpg1-(1)-122.gif1-(1)-124.png

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim