CHP Akçaabat’ta Mustafa Bak Dönemi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe 37. Olağan Kongresi’nde Mustafa Bak Yeni İlçe Başkanı Oldu.

Kongreye Tek Liste İle Gidilen CHP Akçaabat’ta Mustafa Bak, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Seçildi. Yoğun Bir Katılımın Olduğu Erol Günaydın Sanat Ve Kültür Merkezi Salonunda Yapılan CHP Akçaabat İlçe Başkanlığının 37. Olağan Kongresi Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşının Okunması İle Başladı.

dsc_0158-003.jpg

CHP Akçaabat’ta Mustafa Bak Dönemi!

CHP Akçaabat İlçe Başkanlığı'nın Olağan Kongresi, Erol Günaydın Kültür Merkezinde Yapıldı. Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe, İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Saadet Partisi Akçaabat İlçe Başkanı İsmail Şener, Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı, Çok Sayıda Davetli, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri Ve Partililer Katıldı.

CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu’nun Aday Olmadığı Kongredeki Başkanlık Seçimine Tek Aday Olarak Katılan Mustafa Bak, Delegelerin Oyu İle Partinin Yeni İlçe Başkanı Seçildi.

dsc_0165-001.jpg

CHP Akçaabat İlçe 37.Olağan İlçe Kongresinde Bir Konuşma Yapan Başkan Mustafa Bak Şunları Söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş çok değerli yol arkadaşlarım, büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailem 37. İlçe kongremize katılımınızdan dolayı hepinize hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün burada önümüzdeki iki yıl için Akçaabat Cumhuriyet Halk Partisinde görev alacak olan yeni yönetim kadrolarını hep birlikte ve de bütünleştirici bir anlayışla seçeceğiz. Öncelikli amacımız birlikte karar alma, örgütlü çalışma ve de en önemlisi Akçaabat’ta partimizi iktidara taşıyacak olan her tülü çalışmayı sahaya yansıtmak olacaktır. İş te bugün burada bu oluşumun temellerini hep birlikte atacağız.

dsc_0206-002.jpg

Ülkemizin ve Partimizin Kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  “ Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizlere düşen görev bu eserleri korumak ve sonsuza kadar yaşatmak olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Özgürlük sevdasıdır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek devrimci olmak demektir. Halkça bölüşmek demektir. Emeğe alın terine saygı demektir. Cumhuriyet halk partisi bir vatan sevdasıdır. Aydınlığa giden yoldur, bilimdir, çağdaş uygarlıktır. Demokrasinin adıdır. İşte bizler bu anlayışla yola çıktık. Bu değerlere sahip çıkarak partimizi iktidara taşımak istiyoruz.

dsc_0283-001.jpg

Unutmayalım ki kongrelerimiz bir bayrak yarışıdır. Parti içi küskünlüklere asla fırsat vermeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Ben değil biz olacağız. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü birlikte inşa edeceğiz. Özellikle de kadınların içerisinde olmadığı hiç bir devrim gerçek başarıya ulaşamamıştır. Dolayısıyla, Kadınlarımızı ve Gençlerimizi siyasette daha etkin kılacağız.

Hedefimiz güçlü örgüt, güçlü Akçaabat, güçlü Trabzon, güçlü Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Kadın kollarımız ve Gençlik kollarımız ile birlikte mahalle mahalle sokak sokak çalışarak partimizi iktidar yapacağız. Birlik ve beraberlik anlayışıyla partimize ve ülkemize hizmet edeceğiz.

dsc_0288-002.jpg

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Çocukluğum, öğrencilik hayatım ve meslek hayatım Akçaabat’ta geçti. Akçaabat’ın sorunlarını en iyi bilenlerden birisiyim. Üzülerek söylemeliyim ki, Akçaabat’ımız maalesef bütün iktidar dönemlerinde gereken yatırımları alamamıştır. 20-25 sene önceki sorunlar neyse bu sorunlar katlanarak bugüne kadar gelmiştir.

Akçaabat’ın en büyük sorunlarının başında trafik ve park sorunu gelmektedir.   Her seçim dönemlerinde iktidar partisinin seçim vaatleri arasında olmasına rağmen seçim sonrasında hiç gündeme gelmeyen raylı sistem ile çevre yolu tartışmaları devam ederken her ay 2 ya da 3 kez yaşanan trafik kazalarında vatandaşlarımız canlarından olmaya devam etmektedir.

dsc_0296.jpg

En son yine Söğütlü de yaşanan ve 3 vatandaşın ölümü ile pek çok insanımızın yaralanmasına sebep olan kaza hala akıllardadır. Esasında bu sorunların çözümü bellidir. Mevcut yol sadece şehir içi trafiğine bırakılmalı ve çevre yolu veya otoyol yapılarak bu yollar şehir dışına çıkarılmalıdır.

Akçaabat sahili doldurularak yapılan dolgu alanı insanların nefes alabileceği tek alan olarak dururken, maalesef bu alana insanlar araçlarını park etmek zorunda kalmaktadır. İlçe sokaklarının ihale edilerek oto park olarak kullanılması ise Akçaabat halkına eziyet ve görüntü kirliliğinden başka bir şey değildir.

dsc_0311.jpg

Akçaabat tarım ve hayvancılık şehri olmasına rağmen iktidarın uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle insanlar tarlalarını ekip biçemez hale gelmiştir. Emeğinin karşılığını alamayan hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın sayısı ise ger geçen gün azalmaktadır.

İlçemizde Fındık çok önemli bir gelir kaynağı iken son yıllarda uygulanan yanlış politikalar yüzünden birçok fındık üreticisi ya fındığını sökmüş, ya da olduğu kadar deyip fındıktan ümidini kesmiştir.

dsc_0337-001.jpg

Ekonomideki kötü yönetim ve ardı ardına gelen zamlar insanları her geçen gün yoksullaştırdığı gibi. Akçaabat esnafını da bankaların kapısında yatar hale getirmiştir. Bırakın geçimini sağlamayı aldığı kredileri ve vergilerini ödeyemez hale getirmiştir.

Mahalle yollarından tutunda insanlarımızın ailesiyle birlikte zaman geçireceği sosyal tesislere kadar hiçbir yatırımın yapılmaması anlaşılır gibi değildir. Mevcut sorunlar Akçaabat’ımızı yaşanılabilir bir şehir olmaktan çıkarmıştır.

Yine bir başka sorun, Akçaabat yaylalarının güzelliği herkesçe bilinmesine rağmen Yayla Turizmi konusunda bugüne kadar hiçbir yatırımın yapılmaması da düşündürücüdür.

dsc_0342-002.jpg

Kısacası, Akçaabat maalesef ki yıllardır yönetilememekte liyakatsiz kadrolarla sadece yönetiliyor gibi görünmeye alışılmaktadır.  Akçaabat’ın bunun gibi birçok sorunu hala devam etmekte ama maalesef söylemeliyiz ki bu anlayışın artık Akçaabat’a ve sorunlarını çözmeye yönelik vereceği hiçbir şey yoktur. Bu sorunları çözecek ve Akçaabat’ı hak ettiği yere taşıyacak olan kadroları kurmak ve iktidara taşımak biz Cumhuriyet Halk Partililere düşmektedir.

Çok değerli Cumhuriyet Halk Partililer, AKP iktidarının 17 yılda verdiği zarar hepinizin malumudur. Artık Halk, AKP’den özellikle de tek adam rejiminden umudunu kesmiş, Türkiye Cumhuriyetinin çimentosu olan Cumhuriyet Halk Partisi her zaman ki gibi halkın umudu ve güvencesi olmuştur. Aslında yapmamız gereken iş basit arkadaşlar! çalışacağız, çalışacağız bıkmadan usanmadan daha çok çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında İktidar olmak Cumhuriyet Halk Partisine yakışır. Bizde bunu mutlaka başaracağız.    Ben de buradan hepinize söz veriyorum. Akçaabat’ta partimizi yeniden iktidar yapmak için yönetimiyle, üyeleriyle, partililerimizle hep birlikte tek yumruk olacağız, o devrimci ruhumuzu da katarak Akçaabat’ı tekrar kazanacağız. Bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için bunu yapacağız. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve asla yılmayacağız. Sizleri tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyor, kongremizin partimiz ve Akçaabat için hayırlı olmasını diliyorum.

dsc_0362-003.jpg

MUSTAFA BAK KİMDİR?

1967 Akçaabat doğumluyum. İlk-orta-lise eğitimimi Akçaabat’ta tamamladım. İşletme fakültesi mezunuyum. 33 yıldır serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak meslek hayatımı sürdürmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım. 1998-2004 yılları arasında 3 dönem ilçe yöneticiliğinin yanı sıra 1 dönem il Yöneticiliği ve il saymanlığı görevinde bulundum. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partimden Akçaabat belediye başkan adayı oldum.  28 Aralık 2019 tarihinde yapılan olağan Akçaabat ilçe kongresinde ilçe başkanlığına seçildi.

dsc_0364-002.jpg

CHP Akçaabat İlçe Başkanı MUSTAFA BAK

Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri

1-Ayfer Aktuğ

2-Ömer Alış

3-Murat Ayvaz

4-Osman Bakioğlu

5-Yaşar Bayır

6-Hatice Saadet Bektaş

7-Emriye Berber

8-Atilla Bölükbaşı

9-Vefa Bulut

10-Fatih Bulut

11-İbrahim Değermenci

12-Engin Koca

13-Alaittin Özcan

14-Musa Saraç

15-Halil Şener

16-Fedai Yavruoğlu

dsc_0366-003.jpg

İL KONGRE DELEGELERİ

Kemal Başaran

Halil İbrahim Kocaman

Cem İnan

Musa Hacıoğlu

Hakan Armutçu

Mustafa Bak

Bekir Özcan

İsmail Aksu

Mustafa Mersinlioğlu

Halit Şener

Alaattin Kocabaş

Ali Türen Öztürk

Mehmet Şahinoğlu

Akif Yılmaz

V.Nail Hacısalihoğlu

Öner Moradaoğlu

Orhan Kuvvet

Hayrettin Bulut

Recep Malkoç

Görkem Mumcu

Mustafa Akdeniz

Osman Kalkışım

Murat Ayvaz

Hasan İhtiyar

Ethem Kurak

Ömer Balcı

Mehmet Saraç

Selçuk Yılmaz

Aynur Bulut

Selda Yavruoğlu

Rufide Haberal

Bayram Acunöroğlu

Kadir Altuntaş

Kemal Öztürk

Günay Alış

Cengiz Bölükbaşı

Berat Bak

Ayşe Alış

Ahmet Bayır

dsc_0372-001.jpgdsc_0377.jpgdsc_0387.jpgdsc_0390-003.jpgdsc_0392-002.jpg630-(a)-117.jpg630-(b)-116.jpg630-(c)-068.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim