Eyüp Gedikli “Hak Etmediğimiz İthamlara Maruz Kalıyoruz” Dedi

Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli Ve Mahalle Muhtarları Cumartesi Günü Söğütlü Beldesi Eski Muhtarı  Yaşar  Erdemin Düzenlediği Programda Bir Araya Geldiler. 

Programda Bir Açıklama Yapan Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli Gündemi Değerlendirerek “ Zaman Zaman Muhtar Arkadaşlarımızla Ve Akçaabat’taki Mülki İdari Amirlerimizle Bu Tür Etkinliklerimiz Olur.  Dayanışma Ve Kaynaşmanın  Sağlandığı Bu Tür Organizasyonlar Daime Verimli Olmuştur. Hemen Hemen Ayda Bir Muhtar Arkadaşlarımızla Toplanır Ve  İstişareler De Bulunuruz. Bu Günde  Yaşar  Erdem Arkadaşımızın Daveti Üzerine Bir Araya Geldik Dedi.

Biz Ülkesini Seven, Kendi Yaşadığı İlçeyi Seven Ve Hiçbir Çıkar Gözetmeden Vatandaşın Hizmetinde Olan İnsanlarız Diyen Eyüp Gedikli Sözlerini Şöyle Sürdürdü.

IMG_8268Yerel Seçimlerden Sonra Görevi Bırakan Ve Yeni Seçilen Arkadaşlarımızla Salı Günü Derneğimizde Bir Toplantı Yapmayı Planlıyoruz. Yeni Seçilen Muhtar  Arkadaşlarımızın Üyelik Kayıtlarını Yapacağız. Toplantının Ardından 20 Yıldır İlçemizde Belediye Başkanlığı Görevini Başarılı Bir Şekilde Sürdüren Ve Yeniden Başkan Seçilen Sayın Belediye Başkanımız Şefik Türkmen’e Programları Müsait Olursa Bir Ziyaret Gerçekleştireceğiz. Bu Şekilde  Arkadaşlarımızla Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz.

Akçaabat Muhtarları Derneği Olarak Güçlü Sivil Toplum Örgütlerinden Biriyiz.

IMG_8272Akçaabat Muhtarları Derneği Olarak Güçlü Sivil Toplum Örgütlerinden Biriyiz. Derneğimiz Bu Güne Kadar  Akçaabat’ta Bakanlar Nezdinde Ziyaret Edilmiş Derneklerden Biridir. Yerel Seçimler Öncesi Gümrük Ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı Bizleri Ziyaretleriyle Onurlandırmışlardır. Kedilerine Teşekkür Ediyoruz. Yine Eski Dönemlerde Bizden Önceki Dernek Başkanlarımız Dönemin De  Devlet Bakanımız Sayın Eyüp Aşık, Eski  Adalet Bakanı Sayın Hikmet Sami Türk Derneğimizi Ziyaret Eden Bakanlarımız Arasındadır. Milletvekillerimiz Ve Bürokratlarımız  Da Bizleri  Ziyaret Ederek Bilgi Paylaşımında Bulunmaktadırlar. Hepsine Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyoruz.

 Biz Muhtarlar Derneği Olarak  Aktif Bir Şekilde Çalışıyoruz, Vatandaşın Bir Sıkıntısı Bir Derdi Olduğunda İlk Önce Bize Başvuruyor. Hastası Olan İl Dışında Gelip İlçemizde Kalan Ve Bir Şeye İhtiyacı Olan İnsanların İlk Aradığı Merciiler Muhtarlarımızdır. Bir Mahallede Bir Olay Meydana Geldiği Zaman Emniyet Ya Da Jandarma Birimleri İlk Önce Muhtarları Arıyor.  Ben Ve Muhtar Arkadaşlarım Da Üzerine Düşeni En Güzel Şekilde Yaparak Sorunların Çözümüne Yardımcı Oluyoruz.

 Düğünlerde Silah Kullanılmasını Biz Yasaklattık

IMG_8274Sivil Toplum Kuruluşları Bir Toplumun Temel Taşlarından Biridir. Akçaabat Muhtarlar Derneği Olarak Başarılı İşlere İmza Attık. Bunlardan Biri De Düğünlerde Silah Kullanımının Yasaklanmasıdır. Yöre İnsanı Olarak Silah Kullanmayı Seven Bir Toplumuz. Bu Alışkanlığımız Yüzünden Bir Çok İnsanımız Ya Canından Oldu Ya Da Sakat Kaldı. Biz Akçaabat Muhtarlar Derneği Olarak Bir Çalışma Başlattık Ve Kaza Kurşunuyla İnsanımız Ölmesin Diye Düğünlerde Ve Halka Açık Mekânlar Da Yapılan Eğlence- Festival Gibi Etkinliklerde Silah Kullanımının Yasaklanmasını Sağladık. Bizim Yapmış Olduğumuz Bu Çalışma Türkiye’de Diğer İlere Örnek Teşkil Etmiştir. Projede Kullandığımız Afiş Ve Broşürler Emniyet Ve Jandarma Tarafından Halkı Bilinçlendirme Amaçlı Kullanılmıştır. Bu Toplum Yararına Yaptığımız Çalışmalardan Sadece Bir Tanesidir.  Biz Özverili Bir Şekilde Ve Hiç Bir Çıkar Gözetmeden Ve Maddi İmkânsızlıklar İçinde Çalışmalarımızı Sürdürürken Bir Takım Söylentiler Bizleri Üzmektedir.

Hak Etmediğimiz İthamlara Maruz Kalıyoruz.

Akçaabat Küçük Bir Yer Ve İnsanlarla Her Gün Yüz Yüze Geliyoruz. Bir Yerde Bir Laf Konuşuyorsunuz, O Laf Farklı Ortamlarda Farklı Bir Anlatıma Dönüşüyor. Konu Ve Konuşulmak İstenen Amacından Saptırılarak Üçüncü Şahıslara Aktarılıyor Ve Hiç Hak Etmediğimiz Davranışlara Maruz Kalıyoruz. Güveneceğimiz, Samimiyetle Bir Şeyler Paylaşacağımız İnsanların Sayısı Maalesef Azaldı.

Bizden Önce İlçemize Yetişmiş Çeşitli Makam Ve Mevkilerde Bulunmuş Muhtarlık Yapmış Ve İyi İşlere İmza Atmış İnsanları Biz Kendimize Örnek Aldık. Siyasi Görüşleri Ne Olursa Olsun Fikir Paylaşımlarında Bulunduk. Tecrübe Ve Birikimlerinden Faydalandık Ama Bu Gün Maalesef Siz Ne Kadar Tecrübeli Olursanız Olun Bu Gün Artık İnsanlar İki Şeye Bakıyor. Birincisi Maddi Anlamda Bir Gücünüz Varsa Değer Görüyorsunuz Size Her Kapı Açılıyor. İkincisi; Biraz Kaba Bir Tabirle İfade Edecek Olursak, Her Türlü İşi Yapabilecek Kapasitede Biri Olursanız Ve Topluma Korku Salarsanız Değer Görüyorsunuz. Bunlar Yanlış Şeyler. Giderek Değerlerimizi Yitiyoruz. İnsan Olarak Yozlaşıyoruz. Dürüstlüğe  Ve Samimiyete Önem Verilmiyor Bunlar İnsan Olarak Bizi Üzüyor. Gerek Siyasette Gerekse Yaşamın Diğer Alanlarında Hızlı Bir Şekilde Yozlaşmaya Doğru Gidiyoruz Bunlar Hoş Şeyler Değil.  İnsan Yetiştirmek Ve Toplumda Bir Değer Olmak Kolay Kazanılacak Bir Şey Değil. Yetişmiş Değerlerimize Sahip Çıkalım Dedi.

IMG_8277Mevcut Görevine Devam Eden Ve Yeni Seçilen Muhtar Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyorum Diyen Eyüp Gedikli Düzenlediği Programdan Dolayı Söğütlü Eski Muhtarı Yaşar Erdem’e De Teşekkür Etti.  Harun Kandemir, Nazım Öztürk, Ali  Yılmaz, Veysel Sivrikaya, Ahmet Ali Şen Ve Hayri Berber De Programa Katılan Muhtarlar Arasındaydı.

Haber-Resim:Vesile Tekmen

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim