Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 24 Şubat Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı. 

Milletvekili Balta, Mesajında Şunları Söyledi: “ Trabzon’umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümünü Kutluyoruz.  Vatanına Bağlılığını Ve Bu Topraklar Üzerinde Dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın Her Şeyin Üstünde Olduğunu Vermiş Oldukları Onurlu Mücadele İle Göstermiş Olan Trabzon’un Her Karışını O Günkü Kadar Kutsal Biliyoruz. Bu Topraklar İçin Türk Milletinin Ve Trabzonlu Hemşerilerimin Bağımsız Yaşama Tutkusu Ve Varlığını Sürdürmek İçin Yaptığı Onurlu Mücadelenin Neticesinde Özgürlük Denilen Nimete Kavuşması Pek Kolay Olmamıştır. Balkan Savaşı Ve Ardından Gelen 1.Dünya Savaşı İle Bütün Dünya Üzerimize Yüklendi. Trabzon’da Bu Dönemlerde İşgal Altında Kalarak Bu Acı Günleri Farklı Bir Boyutuyla Yaşamıştır. Ancak Kurtuluş Sürecinde Trabzon Halkı Topyekün Kahramanlık Gösterdi.  Tarih Trabzon'da Adeta Yokluğun Ve Yoksulluğun Biçare Bıraktığı Bir Zamanda Yapılan Bu Kutlu Mücadelenin Parlak Bir Sayfasına Şahit Olmuştur. Tarihi Kanlarıyla Yazan O Mukaddes İnsanların Hürriyet Şerbetini Yudumlaması Her Şeyin Üstündedir.  Tarihi İyi Bilmemiz Ve Kuşaklara İyi Aktarmamız Gerekiyor. Çok Çetin Mücadeleler Verildi, Göçler Oldu Ve Acılar Yaşandı. Tarihi İyi Anlamazsak O Zor Günleri De Bilemeyiz. Bugün De Bu Coğrafyayı Benzer Senaryoları Uygulanmaya Çalışılıyor. Ancak Bu Millet Bu Güne Kadar Olduğu Gibi Bundan Sonra Da Bu Senaryolara Pabuç Bırakmayacaktır. Bunu 15 Temmuz’da Türk Milleti Bir Kez Daha Göstermiştir.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle Trabzon’umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunu En İyi Dileklerimle Kutluyor, "Kurtuluş Yolunda Canını Feda Eden Şehitlerimize Allahtan Rahmet Diliyorum. Onca Sıkıntıya Göğüs Gerip Bizlere Bugünleri Bırakan Gazilerimizi, Başta Fedakar Ve Cefakar Dede Ve Ninelerimiz Olmak Üzere Tüm Ecdadımızı Minnetle Anarak Trabzonlu Hemşerilerimize Selam Ve Saygılarımı Sunuyorum."

8017-008.jpg123456---kopya-540.png

 

 

Editör: TE Bilisim