AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Dr. Adnan Günnar, Vakfıkebir İlçe Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen bayramlaşma ve pilav günü etkinliğine katıldılar. İmam Hatip Lisesi’nin mezunları ile bir arada olan milletvekilleri Muhammet Balta ile Dr. Adnan Günnar, İmam Hatiplerin önemine vurgu yaptılar.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar; çok iyi hatırlıyorum 1998’li yıllara kadar Anadolu İmam Hatip liseleri velilerin en çok tercih ettiği okullardı. Bu okullardan devletin en üst kademesindeki bireyler yetişiyordu. Bundan birileri rahatsız oldu. Kavga etmekten utanan sürekli Allah diyen, ailesinde ve toplumda önder kişi olanlardan rahatsız oldular. İmam Hatiplilerden Ne Zarar Gelebilirdi Ki.  Birçok okulda verilemeyen ve öğretim dışında eğitim imam hatiplerde özelikle bu işin doğasından ve ruhundan dolayı imam hatiplerde gerçekleşiyordu. Ama bunun engellenmesi lazımdı ve Türkiye’nin önünün kesilmesi lazımdı. Birileri düğmeye bastı ve yaklaşık 5–6 yıl öncesine kadar imam hatiplerin önleri kesildi ve çocuklarımız engellendi. Şimdi ise anneler ve babalar çocuklarını bu okullara verelim mi vermeyelim mi git gelleri arasında çelişiyorlar. Biz siyasiler olarak tüm Türkiye’de İmam Hatip okullarına olan ihtiyacı yakinen biliyor ve bu okullardaki öğrenci sayılarının artması için mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın imam hatip okullarının önünün açılması gerektiğini ve inşallah o günlerinde geleceğini söyledikten tam bir sene sonra Allah’a şükürler olsun ki imam hatiplerin de önleri açılmış oldu. Memleketimize hayırlı insanlar yetiştirebilmek için bu okulların ülkenin en önemli malzemesi olduğuna inanıyoruz. Hepimizin geleceği Allah korkusunu taşıyan nesillerin elinde olacaktır. Burada okuyan öğrencilerimiz vatanına, bayrağına ve ülkesine, dinine hizmet eden hayırlı nesiller olarak ortaya çıkacaklar. Şimdi de tüm Türkiye çapında örgütlü bir şekilde ve Trabzon’da bu okullarımızın sayılarını arttırmak için özel çalışmalar yapıyoruz. Gönül ister ki tüm siyasiler ortaklaşa bu değerin farkında olsunlar. Dün yaşadığımız başörtüsü sıkıntısını inanıyoruz ki bu günden sonra bizim dışımızda olan farklı siyasi görüşteki partiler bile ağızlarına alıp başörtüsü şovunu yapamayacaklar. Bundan böyle siyasiler olarak sizin için mücadele edeceğimizden tek bayraktan, tek vatan anlayışından, tek devlet anlayışından, tek millet anlayışından, Allah’ın rızasından onun davasından ayrılmayacağımıza huzurlarınızda bir kez daha söz vermek itiyorum” dedi.

‘Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yetiştirmede bu okullarımızın sayısını Allah arttırsın’ diyen AK Parti Milletvekili Muhammet Balta; 28 Şubatları beraber yaşadık. O dönemlerde insanlarımızın neler çektiğini biliyoruz. Sırf imam hatipler yüzünden bu ülkenin temeline dinamitler atıldı. Önemli olan imam hatiplerin önlerinin kesilmesiydi bunu da başardılar. Anne babalarımız ne sıkıntılar çekti. Öğrencilerimizin hayatları karardı. Niye vatanına bayrağına sımsıkı sarılan devlet adamı yetiştirilen bu kurumların önü kesilmişti. Bunun için hepimiz mücadele ettik bu mücadelede en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayip Erdoğan’a ediyorum. 28 Şubat sürecinde sesleri çıkmayanlar ne olursa olsun 2002 sürecinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız mevcut bulunduğu her ortamda bunların üzerine gitti. Siyasi olarak değil kendisi de bir imam hatipli olarak bu ülkenin bir evladı olarak içerisinde kanayan bir yaraydı ve bunun mücadelesini verdi. Şimdi ise insanlarımız kendi aralarında yarışarak çocuklarını imam hatiplere vermekte yarışıyorlar. Bizim nu kurumlara yardımcı olmamız lazım ki siyasetçi olarak değil insan olarak yardımcı olmamız lazım. Bu ülkeyi seven, vatanını bayrağını seven insanlar olarak bu kurumlara sahip çıkmamız lazım. Bir milletvekili olarak Sadece Vakfıkebir ve Trabzon’da değil ülkemizin her noktasındaki bu okullarımıza sahip çıkmak için gece gündüz çalışacağımızı onların emrinde olacağımızı hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

1

2

IMG_3302

IMG_3306

IMG_3311

IMG_3315

IMG_3321

Editör: TE Bilisim