Çevre Komisyonu Başkanı Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Çevresel Sorunların Çözümü İçin Her Türlü Fedakarlığı Yapıyoruz”

Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti hükümetleri döneminde hem hükümetlerin hem de yerel yönetimlerin çevresel sorunları birinci sıraya aldığını, Türkiye'de bu sorunların çözümü için her türlü fedakârlığı yaptıklarını söyledi.

“ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI BALTA, TBMM TV'Yİ ZİYARET ETTİ”        

Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, TBMM TV'yi ziyaret ederek TV çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi. Çalışmaları hakkında da bilgiler veren Balta “ Hava, su ve toprak gibi çevrenin en önemli unsurlarının temiz tutulması gereğine dikkat çekerek bunların bütün canlıları ilgilendirdiğini söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde hem hükümetlerin hem de yerel yönetimlerin çevresel sorunları birinci sıraya aldığını, Türkiye'de bu sorunların çözümü için her türlü fedakârlığı yaptıklarını belirtti. AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde 5 ilde doğalgaz olduğunu, şu an 78 ilde doğalgaz olduğunu ve 2018 yılı içinde Enerji Bakanlığı'nın da yaptığı çalışmalarla 81 ile yayılacağını ifade etti.

“ÇEVREYİ TEMİZ TUTARSAK ÖZELLİKLE SAĞLIK HARCAMALARI DA AZALIR”

Balta, büyükşehirlerde kış geldiği zaman insanların önceki yıllarda maskeyle dolaştığını, şu anda Ankara, İstanbul ve diğer büyük illerde hava kirliliğini en aza indirdiklerini ama bunun da daha ileriye götürülmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, hem belediyelerin çalıştığını kaydeden Balta, "Önemli olan burada çevre duyarlılığını vatandaşlarımıza hissettirmek. Bu konuyla alakalı hem hükümet olarak çevre duyarlılığımız en üst seviyede, hem de vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Biz biliyoruz ki çevreyi temiz tutarsak özellikle sağlık harcamaları da azalır. İnsanlar sağlıklı yaşarlar" ifadelerini kullandı.

“80 MİLYON İNSANIN SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Türkiye'de 80 milyon insanın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için mücadele verdiklerini kaydeden Balta, bu konuda önceliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğunu, bakanlığın bu konuyla ilgili önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Balta şunları söyledi: "Çevreyi kirleten çöpler her tarafa yayılmış durumdaydı. Dağınık depolanıyordu. Şimdi düzenli depolama sahalarıyla birlikte çöplerimiz depolanıyor ve çöplerimizden artık enerji üretiliyor. Bunun yanında da yüz binler bu tesislerde çalışıyor. Atık su tesisleri yapıldı. Kirletilen suyun büyük çoğunluğu arıtılarak doğaya bırakılıyor. Bu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı önemli çalışmalardandır.

“HEDEFİMİZ SIFIR ATIKLA, SIFIR ZARARLA ÇÖPLERİ EKONOMİYE KAZANDIRMAK

Çevre Komisyonu Başkanı Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hedefinin çöpleri yerinde ayrıştırarak hem ekonomiye kazandırmak hem yok ederek bunun yanında atıkları da uygun şekilde doğayla buluşturmak olduğunu söyledi. Sıfır atıkla, sıfır zararla çöpleri hem ekonomiye kazandırmak hem de yok etme çalışmalarının Türkiye'de pilot illerde başladığını sözlerine ekleyen Balta, amaçlarının bunu bütün Türkiye'nin geneline yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Balta "Bunu yaygınlaştırırken sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülük etmesi yetmez, işin esası yerel yönetimlerin bu işe çok önem vermesi lazım. Şunu söylemek isterim, çevre olayı evrensel bir olaydır. Bütün insanlığın çözmesi gereken bir olaydır. Toplumun bu konuyla alakalı bilinçli hale gelmesi lazım" dedi.

“GELECEK NESİLLERE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMALIYIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı ile de iş birliği şartına vurgu yapan Balta, gençlere çevre bilincinin verilmesi için onlarla beraber toplantı yapılması gerektiğini, gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak gerektiğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de ortak projeler yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Balta, "Bir tarafta Türkiye'nin gelişmesi lazım, sürdürülebilir kalkınma çevreyi kirletmeden de sanayicilerimizi iş adamlarımızı teşvik etmek lazım" diye konuştu. Balta şunları söyledi:  "Çevre Komisyonu olarak nelere öncülük edebiliriz, yasal konularda eksikler varsa bunları nasıl çözebiliriz bunun çalışmasını yapacağız. Paydaşlarımızla bir araya geleceğiz. 20 Şubat 1992 tarihinde kuruldu bu komisyon, bizim amacımız o günden bugüne bakanlık yapmış büyüklerimizle, çevre komisyonu başkanlığı yapmış ağabeylerimizle bir araya gelip bir çalışma takvimi sistemimizi, yol haritamızı belirleyip kısa süre içerisinde çevresel sorunları çözmede neler yapabiliriz bunun çalışmasını yapacağız. Bu konunun iktidarı, muhalefeti yok. Çevre 80 milyonun sorunu. Hep birlikte daha temiz bir Türkiye ve gelecek nesillere bu nimetlerin bu doğal güzelliklerin resmini değil aslını bırakmak için çalışma yapmamız lazım. Kirletmeden temiz tutmayı nasıl becerebiliriz, bunun çalışmasını yapmak için yola çıkacağız."

123456---kopya-20171222183020.png

Editör: TE Bilisim