Trabzon’un Arsin ilçesinde kurulacak olan Mobilyacılar Sitesinin (ARMOSİ) yapımına yönelik protokol bugün düzenlenen törenle imza altına alındı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon, Türkiye’nin diğer bölgelerinde olan ve bu sanatın mensuplarının oluşturdukları merkezlerin en gözdelerinden birisi olacaktır” dedi.

Toplu Konut İdaresinde (TOKİ) düzenlenen imza töreninde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Alper Bektaş tarafından yapım protokolü imza altına alındı. Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora ile birlikte MOBİAD Üyesi işadamları da törende hazır bulundu.

Arsin ilçesinde kurulacak olan Mobilyacılar Sitesine ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, söz konusu merkezin Türkiye’nin her noktasına satış yapan ve komşu ülkelere ihracat gerçekleştiren, iş sahası oluşturan Türkiye’nin en gözde mobilya merkezlerinden biri olacağını söyledi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: YATIRIMIN BAŞLAYACAK OLMASININ SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ

Mobilyacılar Sitesinin kurulması için uzun zamandır çalışma yürüttüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da belediye başkanlığına başladığımız günden beri mobilya sanayini Trabzon’da kökleştirebilecek olan genç müteşebbislere çok önem verdik. Ülkemizin her noktasına satış yapacak, Azerbaycan’dan Ukrayna’ya, İran’dan Gürcistan’a kadar komşu ülkelere ihracat gerçekleştirecek olan büyük bir merkezin Trabzon’da olması için gösterilen gayretlerin önemli bir dönemecinin alınmış olması ve yatırımın başlayacak olmasından büyük sevinç duyuyorum” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BU YATIRIM ÖNEMLİ BİR İŞ SAHASI OLUŞTURACAKTIR

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu dev yatırımın yanında olacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu sanatın işçisinden, ustasından, işverenine kadar herkesin başarılı olmasını temenni ederken bu yatırımın bütün imkanlarımızla yanında olup destekleyeceğimizi bugünkü imzalar vesilesiyle beyan ediyorum. Bu girişimdekilere bugüne kadar söylediğim ve bugünde TOKİ Başkanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Arsin İlçe Belediyemiz ve MOBİAD’ın taahhüdü ile imzaladığımız protokolün önemli bir iş sahası oluşturacağı ve geliştireceğini görüyorum” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

MOBİAD üyesi işadamlarının kararlılıkla yola devam etmesini talep eden Gümrükçüoğlu, “MOBİAD’ın mensubu olan ve olacak olanlardan en önemli isteğim bugüne kadar bana söz verdikleri gibi; hiç kar edemedikleri dönemler olsa bile bu güzide mesleğin ve sanayinin Trabzon’da kalıcı olması ve gelişmesi için azimli, gayretli, yılmayan ve sebatkâr olacak olan taahhütlerini geliştirmelerdir. MOBİAD ve meslek mensuplarından isteğim budur. İnanıyorum ki bu azim ve sebatkârlıkla Trabzon, Türkiye’nin diğer bölgelerinde olan ve bu sanatın mensuplarının oluşturdukları merkezlerin en gözdelerinden birisi olacaktır. Bu; sabır, sebat, azim ve çalışmayı gerektiriyor. Bu gayreti gördüğüm tüm MOBİAD mensuplarına yürekten başarılar dileyip hiçbir zaman yılmamalarını beklediğimi kendilerine tekrar ileterek katkısı olan herkese şehir adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

1-125.png

Editör: TE Bilisim