Mirac, Peygamber Efendimizin bir gece Mescid-i Haram'danMescid-i Akasa'ya oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmetin bulunduğu mübarek bir yolculuktur. Bu yolculuk, varlık düzeyinde hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah'a ulaşmak için kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Miraç merdiven demektir. Mirac insanın erdem yolculuğunu, beşerilikten insani yükselişini ifade etmektir. Sevgili Peygamberimizin Mirac'ından ilham alarak insanlığın her türlü ayıp, hata, vebal ve günahı geride bırakarak manevi yükselişe yönelmesi gerekmektedir.

İnsanların sabrının taştığı, en küçük kıvılcımın bile yangına dönüştürülmek istendiği bu günlerde başta iktidar olmak üzere herkes yaptıklarını tekrar gözden geçirmelidir. Bu karanlık günlerin başlatılmaya çalışıldığı bu günlerde 74 milyon insanımızın itidalli olması olayları soğukkanlılıkla karşılaması başta ABD ve onun ittifak ettiği haçlı emperyalizminin oyununa gelmememiz kesin şarttır. Bugün Afganistan da, Suriye de Irak ta ve diğer İslam ülkelerinde bilindiği üzere Demokrasi getireceğim adı altında cinayetler, katliamlar, milli malvarlıklarının talanı gözümüzün önünde yaşanmaktadır. Aynı akıbetin yüzlerce kat fazlasını ülkemiz için başlatmak isteyen emperyalist haçlı güçlerinin oyununa gelmememiz, oyunlarını bozmamız İslam a en büyük hizmet olacağı kanaatindeyiz.

Milyonlarca Müslüman kanının aktığı, Müslüman kadın ve çocuklara tecavüzlerin edildiği, masum sivillerin bombalarla öldürüldüğünü gözlerimiz yaşararak izlemekteyiz. Şu an işgal altındaki bu günkü tablonun başlangıcı hep aynı senaryo ile masun talepler ve ardından kargaşa. Bu oyuna gelen ülkeler neticenin başkalarına hizmet ettiklerini anlasalar dahi artık çok geç kalındığı okun yaydan çıktığı anlaşılmakta fakat iş işten geçtiği için geriye de dönülmez bir yolda olduklarını anlamaktadırlar.Bin yıllık kardeşliği, dini ve etnik ayrımlarla körüklemek isteyenlerin oyununa gelmeyelim. Şu mübarek gecede Allaha yalvaralım dua edelim akıbetimizin diğer İslam ülkelerinin düştüğü tuzağa düşmeyelim

Bu duygu düşüncelerle mübarek MiracKandilinin, ülkemize hayırlar getirmesi, İslam Aleminin birlik ve beraberliğine, barış, huzur ve hidayetine vesile olması en büyük temennimizdir. Sağlık, barış ve huzur dilekleriylehemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandil’ini kutlar, hayırlara vesile olmasını dileriz"

MHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞI ADINA

                          MİRAÇ ÇINAR

Editör: TE Bilisim