Milli Takımda Akçaabat Rüzgarı!

20 Yaş Altı Balkan Atletizm Şampiyonası, 12-13 Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Çok sayıda sporcunun katılacağı balkan şampiyonasında, Akçaabatlı 6 sporcu milli takımda Türkiye’yi temsil edecekler.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamada, Balkan Atletizm Birliği'nin takviminde yer alan ve bu yıl 50'ncisi düzenlenecek şampiyonanın Burhan Felek Spor Kompleksi'nin içinde bulunan Ekrem Koçak Pisti'nde yapılacağı ifade edildi.

Toplam 42 branşta şampiyonların belirleneceği organizasyona 13 ülkeden 240 atletin katılacağı kaydedildi. Şampiyonada, milli takımın tüm branşlarda 78 atletle madalya için yarışacağı aktarıldı.

1-Zülha ARMUTÇU 100 Metre Yarışında Türkiye’yi Temsil Edecek.

armutcu-(2).jpg

ZÜHAL ARMUTÇU KİMDİR?

1 Ağustos 2002 tarihinde Akçaabat ilçesinde doğmuştur. Spor hayatına 2015 yılında ortaokulda Murat Kahraman öğretmeni tarafından atletizme başlatılmıştır. Zeynep Batar ile başlayıp güzel başarılara imza attıktan sonra Adem Batar ile 2017 yılından beri beraber çalışmaktadır. Ardından tohm barajı ve ilk başarısını milli takım Eyof ta yarışmaya hak kazanmıştır. 2018 de Fenerbahçe spor kulübüne transfer oldu ve Ferdi ve kulüplerde salon ve açık saha yarışlarında birincilikler dereceler elde etti. Ülkemizi balkon salon şampiyonalarında Avrupa u18 şampiyonalarında ve özel yarışmalarda temsil etmiştir.

2-Büşra Altınbaş 400 Metre Engelli Yarışında Türkiye’yi Temsil Edecek.

busra-altindas-(2).jpg

BÜŞRA ALTINBAŞ KİMDİR?

2016 yılında Ortaokulda beden eğitimi öğretmeni yavuz sevim tarafından atletizm yarışmalarına katıldı, ardından Songül Virit ve Zeynep Batar ile güzel başarılara adım attı lise 1.sınıftayken 300 metre engelli ilk yarışında Türkiye 2. Si olan Büşra Altınbaş 2017 yılından itibaren Adem Batar ile çalışmalarını sürdürmeye başladı. 2018 yılında koştuğu 400 metre engelli ilk yarışında 1.01.95 koşarak kendi yaş kategorisinde ve kendinden büyük yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu olup milli takıma girmeye ve Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Bir sonra ki senelerde de başarı devam etti 2019 2020 yılının da Türkiye Şampiyonu oldu ve çeşitli ülkelere gitti ve Ukrayna da bronz madalya kazandı. 2018 yılında transfer olduğu Fenerbahçe spor kulübü ile çalışmaya devam ediyor.

b-707.jpg

Editör: TE Bilisim