AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

MHP ve HDP’ye sert eleştiriler

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, bir seçim süreci daha yaşanacağına işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Terörün tırmanmasında HDP'nin katkısı olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, HDP'nin büyük bir hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Köseoğlu, MHP’yi de eleştirerek, “MHP'nin koalisyon sürecindeki tavrını tabanındaki arkadaşlarımız dahi anlamadıklarını ifade ediyorlar.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp ve bazı partililerle Trabzon’dan yayın yapan Medyatrabzon ve Habercuk isimli internet haber sitelerini ziyaret etti.

MHP'NİN TAVRINI MHP'LİLER DE ANLAMADI

Ziyaretlerde gündeme dair yöneltilen soruları cevaplandıran Köseoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin kurulması sürecinde aldığı eleştirileri değerlendirerek, "Cumhurbaşkanının görevi hükümeti kurmak değil zaten. Kurulan hükümetin bakanlarını onaylamak. Dolayısıyla anayasal sınırların dışına çıkmış bir hükümet kurma anlayışını parti içerisinde hissetmedik. Cumhurbaşkanı'na diğer partiler anayasal yetkilerinin dışında yetkiler atfediyorlar. CHP ile ya da MHP ile bir hükümet kuruldu da Cumhurbaşkanı kurdurmadı mı? Öyle bir durum söz konusu dahi olmadı. MHP'nin tavrını baştan beri görüyorsunuz. ‘Seçim hükümeti de oluşturulsa bakan vermem’ dedi. Azınlık hükümetine dahi destek vermedi. Katkı da vermedi. Bunu bizim anlamamamız normal olabilir ama bunu MHP'nin tabanındaki arkadaşlarımız dahi anlamadıklarını ifade ediyorlar. Ülkenin bu sıkışık ve zor döneminde neden elini taşın altına koymaktan çekiniyorlar biz de anlayamadık" dedi. 

HDP HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Terörün tırmanmasında HDP'nin katkısı olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, "HDP'nin seçim öncesi verdiği görüntü ve mesajlarla bir Türkiye partisi olma noktasında çok daha katkı verebileceğine inanmak istiyordum. Seçim sonrası görünen tablo ise bambaşka oldu. Onların gerçek yüzünün aslında terörden beslenen ve teröre dayanan bir mantık olduğunu gördük ve hayal kırıklığı yaşadık. Keşke Türkiye partisi olabilme noktasında diliyle, ırkıyla, diniyle herkesi kuşatan bir anlayışa sahip olsalardı. Terörün tırmanmasında HDP'nin katkısı ve tavrı, ölenlere taziyede bulunmaması son derece manidardır ve düşündürücüdür. Halkımızın sağduyusu şaşmaz. Bir umutla HDP'ye oy vermiş insanlar da bu tabloyu görüyordur" dedi.

Editör: TE Bilisim