“Yönetmeyeceğiz Hep Beraber Yaşayacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli, Akçaabatın Sesi İnternet Haber Sitesine Seçim Çalışmalarını Değerlendirdi, Özellikle ‘Genç Seçmenlere’ Değişim Mesajı Verdi.

Halkın Her Kesiminin Özellikle De Genç Nüfusun Artık Değişim İsteğini Vurgulayan Gedikli, “Çok Genç Bir Nüfusumuz Var. Gençlerimiz Artık Değişim İstiyor. Biz De Onların İsteği Değişimin Rüzgarı Olacağız. Akçaabat, Trabzon’un En Büyük İlçelerinden Biri Olduğu Halde Ne Turizmde Ne De Sosyal Olanda Hiçbir Türlü Gelişme Sağlayamamıştır. Bunun Nedenlerinden Biri De Gençlerimize İş Olanağı Sağlanamamıştır. Biz De Bunun Farkındayız. Siyasette Artık Değişimin Öncüsü Olmak İçin Yola Çıktık. İnşallah Yapacağımız Çalışmalarımızla Ve Projelerimizle İstihdam Ve Sosyal Gelişimde Akçaabat’ı Öncü Bir İlçe Yapacağız” Dedi.

SPOR ALANLARI YARATACAĞIZ

“Akçaabat’ın Köftesiyle Güzel Tanıtımı Yapıldı. Ama Sadece Bu Güzel İlçemizin Köftesi Yok Ki. Biz Cumhuriyetle Yaşıt Sebatsporumuzu Kaybettik. Akçaabat Sebatspor, Trabzonspor’dan Daha Eski Ve Daha Aktif Bir Kulüp. Ama Şimdi Kayıp Olmuştur. Herkes Bunun Farkında Ama Kimsenin Umurunda Değil. Spor Alanında Trabzon, Türk Sporuna Birçok Milli Sporcu Yetiştirmiştir. Gençlerimizi Spora Yönelmek İçin Çalışmalarımız Var. Bu Sadece Futbol Değil. Tesisler Geliştirip Her Türlü Sporu Gençlerimizin Ayağına Getireceğiz. Tuncer Birinci Beyi Tebrik Ediyorum. Akçaabat Harika Bir Spor Alanını Hizmete Soktular. Trabzon’a 10 Km Mesafede Harika Bir At Çiftliği Açtılar. Gençlerimizin Böyle Sporlara Yönelmesi Onları Kötü Alışkanlıklardan Kurtaracak Ve Gelecek Nesillerimizi Daha Zinde Tutacağından Eminim. Bizde Bunun Takipçisi Ve Destekçileri Olacağız. Gençlerimizle Beraber Olup Onlara Spor Alanlarında Gereken Her Türlü İmkanı Sağlayacağız. Çünkü Onlar Bizim Geleceğimiz. Onlara Yatırım Yapmazsak Geleceğimize Yatırım Yapmamış Oluruz.”

GÖÇÜ ENGELLEYECEĞİZ

DSCF4083“Akçaabat’ın Turizm Bakımından, Yeme-İçme Ve Konaklama Açısından Türkiye Genelinde Bir Yeri Olduğu Gerçeğini Kabul Etmek Lazım Ama Biz Turizmi Sadece Deniz Kenarında Değil Geride Unutulan Bütün Değerlerimizle Yapacağız. Orta Mahalle Evleri, Sera Gölü Ve Yayla Turizmi Gibi Mükemmel Değerlerimiz Var. Biz Bu Doğa Harikası Yerlerin İlk Önce Ulaşımını Sağlayacağız. Çünkü Yanı Başımızda Olan Bu Eşsiz Doğa Harikası Yerlere Ulaşım İçin Hiçbir Katkı Yapılmıyor. Gelen Yerli Ve Yabancı Turistlerin Bu Mekanları Dolaşmak İçin Gereken Ulaşım Hizmetini Alamadıklarını Gördük. Biz Bu Sorunları Ortadan Kaldırıp Tarihimizi Daha İyi Tanıtmak İçin Sergiler Kurmak İstiyoruz Ve Bu Gibi Tesislerde Bir Nebze Olsun İstihdam Sağlayacağız. Türkiye’nin En İyi Yaylaları Bizde. Her Olaya Şehirden Değil Birde Yukarıdan Bakmak Lazım. Biz Turizmi Bir Sektör Olarak Ele Alıp Öyle Değerlendireceğiz. Şu Anda Trabzon Göç Veren Bir Şehir Haline Gelmiştir. 8 Milletvekiliyle Temsil Edilirken Şimdi İse 6 Vekile Düşmüştür. Göçün En Büyük Nedenlerinden Biri İse İşsizlik. Biz Yaylalarımızı Ve Doğal Tarihi Mekanlarımızı Ne Kadar Türkiye Ve Dünya Standartlarında Tanıtırsak Bu Bizim İçin Bulunmaz Bir Bacasız Sanayi Olacaktır.”

DEĞİŞİM ŞART OLDU

DSCF4081“Şu Anda Çok Büyük Bir Trafik Çilesiyle Karşı Karşıya Bulunuyoruz. Yıllardan Beri Aynı Yönetim Şekliyle Ve Aynı Kişiler Tarafından Yönetilen Akçaabat’ın Artık Bir Değişime İhtiyacı Vardır. Ülkelerde Bir Zaman Sonra Siyaset Bile Tıkanma Noktasına Geliyor. Yıllarca Aynı Kişi Ve Kişilerce Yönetilen Belediyeler Artık Bir Yerden Sonra Üretim Yapamıyor. Dünyada Her Şey Değişime Uğramaktadır. Bizde Bu Değişime İnanlardanız. Akçaabat’ta Şu Anda Bir Trafik Sorunu Var. Her Sokak Başında Olmaması Gereken Yasak Çekim Yerleri Ve İlçemizin Her Sokağı Araba Yığını Haline Geliyor. Bazen Öyle Hale Geliyor Çarşıda Yaya Yürümek İmkansız Hale Geliyor.  Yapay Ve Dikey Ulaşımı Sağlayacağız. Akçaabat’a Bir Çevre Yolu Şart. Trabzon Büyükşehir Oldu. Trabzon’un Daha Da Gelişmesi Ve Büyümesi Yani Bir Metropol Olması İçin Akçaabat’ı Kapsayan Bir Büyüme Olması Şart. Bu Büyüme Sadece Coğrafi Konum Büyümesi Olmayacaktır. Hem İstihdam Hem De Sosyal Alanda Bir Büyüme Olacaktır. Bunun Akçaabat’a Çok Büyük Katkıları Olacaktır. Bunun Getirileri Olacağı Gibi Çok Da Büyük Sorumlulukları Olacaktır.  Ulaşım Sorunumuzu Daha Da İleriki Yıllarda Bile Yeterli Derecede Kullanılabilecek Bir Ulaşım Ağı Projelerimizi Şimdiden Hazırladık.”

HEDEFİMİZ GENÇLERİMİZ

DSCF4088“Biz Şu Anda 70 Yaşındaki Bir İnsana Ne Kadar Yapacaklarımızı Anlatsak Bile Bizim Anlattıklarımızı Pek Anlayacağını Sanmıyorum. Genç Neslimiz Çok Yetenekli. Biz Bu Yetenekleri Çok İyi Kullanmak İstiyoruz. Eskiden Ülkü Ocaklarımız Çok Aktifti. Ama Şimdi Bir Aktiflik Yok. Biz Bu Aktifliği Daha Da Artıracağız. İnsanlık Var Olduğu Müddetçe Ülkücü Hareket Devam Edecektir. Bazı Kesimlerde Ülkücü Hareketin Bittiği Gibi Bazı Laflar Edilse De Ülkü Ocakları Hiçbir Zaman Bitmeyecektir. Gençlerimiz Hem Ülkülerine Hem De Geleceklerine Sahip Çıkacaktır. Gençlerimiz Bizimle Beraber Biz Bunu Biliyoruz. Biz Her Kesimi Kucaklamak İçin Yola Çıktık. Geçmişimizi Ne Kadar İyi Bilip Gelecek Nesillere O Kadar Daha Aktarırsak Ve Bu Köprüyü Siyaset Olarak Değişte Yaşam Kalitesini Yükseltmek İçin Yapacağız.”

Röportaj: Sebahattin BARUTCU

Editör: TE Bilisim