Meydan Parkı İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilmekte Olan Meydan Parkı 2. Etap Düzenleme Çalışmaları Devam Ediyor.

6 Bin 500 Metrekarelik Alanın 15 Bin Metrekareye Çıkartıldığı Meydan Parkı Birinci Etap Düzenleme Çalışmalarının Ardından Her Yaştan İnsanın Akınına Uğrayan Alanda, İkinci Etap Çalışmalarının Tamamlanmasıyla Sosyal Alanlar Daha Da Artmış Olacak Ve Trabzon Kent Merkezinde Son Derece Modern, Tarihi Bir Yaşam Alanına Daha Kavuşacak. Gerçekleştirilen Proje Kapsamında Alanda Bulunan Tarihi Yapılar Olan İskenderpaşa Cami Ve Eski Belediye Binasının Eklentileri Yıkılırken Restorasyon Çalışmalarına Devam Ediliyor. Proje Kapsamında Bir Başka Tarihi Yapı Olan Eski Mola Oteli De Restorasyona Tabi Tutuluyor. Ayrıca Alanda Son Derece Modern Bir Görüntüye Sahip Olan Şadırvan İnşa Ediliyor. Şadırvana Yürüyen Merdivenlerle İnilip-Çıkılacağı Proje Kapsamında Yer Alacak Sosyal Alanların Yanında Vatandaşlara Hizmet Verecek Kafeteryalar Da İnşa Ediliyor.

Maliyeti Tamamen Büyükşehir Belediyesi Bütçesinden Karşılanmakta Olan Çalışmalar Tamamlandığında Bölgenin Tarihi Dokusu Aslına Uygun Olarak Yeniden Ortaya Çıkmış Olacak Ve Alan, Meydan Parkı Birinci Etap Düzenlemesi İle Entegre Şekilde Hizmete Sunulacak.

Konuyla İlgili Olarak Değerlendirmelerde Bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Bütçesinden 3 Milyon 500 Bin Tl Harcanarak Yapılmakta Olan Çalışmalarda Önemli Ölçüde İlerleme Kaydettiklerini İfade Ederek, “Meydan Parkı İkinci Etap Düzenleme Çalışmalarının Gerçekleştirildiği Alan Tarihi Bir Alan. Trabzon’un Sembol Noktalarından Bir Tanesi Olan Bu Bölge, Buram Buram Tarih Kokuyor. Bu Açıdan Çalışmalarımızı Çok Büyük Bir Titizlikle Sürdürüyoruz. Bu Çalışmaların Tamamlanmasıyla Tarihi Bir Şehir Olan Trabzon’umuzun Sembolleri Arasında Yer Alan Tarihi Yapılar Aslına Uygun Olarak Vatandaşların Hizmetine Sunulacak” Dedi.

Bu Tür Çalışmalarla Trabzon’u Adeta Nakış Gibi İşlediklerini İfade Eden Gümrükçüoğlu, “İkinci Etap Çalışmalarının Tamamlanmasının Ardından Da Tarafımızdan Üçüncü Etap Çalışmalarına Başlanacak. Meydan Parkı Üçüncü Etapta Yine Büyükşehir Belediyesi Bütçesinden Gerçekleştirilecek Olan Çalışmalarla Trabzon’a Adeta Denize Bakan Bir Balkon Olan Son Derece Modern Bir Yaşam Alanı Daha Kazandırılmış Olacak” Diye Konuştu.

Editör: TE Bilisim