Meteoroloji’den Kar Uyarısı

Meteoroloji Tüm Yurdu Etkileyecek Soğuk Hava Dalgası İle İlgili Uyarılarda Bulundu. Geçtiğimiz Hafta Küresel Tahmin Sistemleri Kar Yağışını Bildirmişti. Meteoroloji De Hava Durumu İle İlgili Yaptığı Son Uyarıda Hava Sıcaklığının 8-12 Derece Azalacağını Duyurdu. İşte İstanbul, Ankara, İzmir Başta Olmak Üzere İllerde Son Hava Durumu Tahminleri.

Meteoroloji Tüm Yurdun Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk Ve Yağışlı Havanın Etkisine Gireceğini Duyurdu. Hava Sıcaklıklarının Salı Günü Ülkenin Kuzeybatı Kesimlerinde, Çarşamba Ve Perşembe Günleri İse İç Ve Doğu Bölgelerinde Hissedilir Derecede (8-12 Derece) Azalacak. Meteoroloji’den Yapılan Son Hava Durumu Tahminine Göre İstanbul’da Bu Akşam Kentin Yüksek Kesimlerinde Ve İl Genelinde Karla Karışık Yağmur Şeklinde Yağması Bekleniyor. Çarşamba Günü De Hafif Kar Yağışlı Olarak Tahmin Ediliyor.

METEOROLOJİ’DEN ANKARA, İSTANBUL VE  İZMİR’E UYARI GELDİ

Ankara’ Da Salı Günü Sabah Saatlerinde Yağmur Olarak Başlaması Beklenilen Yağışın Zamanla Karla Karışık Yağmura Dönmesi Ve Akşam Saatlerinden İtibaren Çarşamba Günü Sabah Saatlerine Kadar Kar Yağışı Şeklinde Devam Etmesi Beklenmektedir. Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Azalması İle Birlikte Gecenin En Düşük Sıcaklıklarının Çarşamba Sabahı Sıfırın Altında 3, Perşembe Sabahı İse Sıfırın Altında 9 Dereceye Kadar Düşeceği Tahmin Ediliyor.

İstanbul‘Da Yarın Akşam Saatlerinden Sonra Başlaması Beklenilen Yağışın Zaman Zaman Kuvvetlenerek Yağmur Şeklinde Olacağı, Hava Sıcaklığının Azalmasıyla Birlikte Önce Kentin Yüksek Kesimlerinde Zamanla İl Genelinde Karla Karışık Yağmur Şeklinde Olabileceği, Çarşamba Günü İse Aralıklarla Hafif Kar Yağışları Görülebileceği Tahmin Ediliyor. Pazartesi Günü 14 Dereceye Kadar Yükselecek Hava Sıcaklığının Çarşamba Ve Perşembe Günleri 1-2 Dereceye Kadar Düşeceği Bekleniyor.

İzmir’de Sadece Salı Günü Yağmur Ve Sağanak Şeklinde Yağış Bekleniyor. Diğer Günlerde Havanın Parçalı Bulutlu Olması Bekleniyor. Ancak Hava Sıcaklıklarındaki Düşüşler İzmir Ve Kıyı Ege´De De Hissedilecektir.

BUGÜN YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan Son Değerlendirmelere Göre, Yurt Genelinin Parçalı Yer Yer Çok Bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Ve Doğu Karadeniz, Doğu Ve Güneydoğu Anadolu İle Manisa, Antalya, Hatay, Ordu, Tokat Ve Sivas Çevrelerinin Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların; Kıyı Kesimler İle Güneydoğu Anadolu’da Yağmur Ve Sağanak, Yağış Alan Diğer Yerlerde Karla Karışık Yağmur Ve Kar Şeklinde Olması Bekleniyor. İç Ve Doğu Kesimlerde Sis Ve Pus Hadisesi İle Birlikte Doğu Karadeniz’in İç Kesimleri Ve Doğu Anadolu’da Buzlanma Ve Don Olayı Görüleceği Tahmin Ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Alınan Tahminlere Göre, Hava Sıcaklığında Önemli Bir Değişiklik Beklenmiyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava Durumuyla Günün En Yüksek Sıcaklıkları İse Şöyle:

Ankara: Parçalı Ve Çok Bulutlu 7

İstanbul: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Akşam Saatlerinden İtibaren Yağmurlu 14

İzmir: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Gece Saatlerinden Sonra Yağmurlu 15

Bursa: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Gece Saatlerinden Sonra Yağmurlu 14

Adana: Parçalı Ve Çok Bulutlu 16

Antalya: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Gece Saatlerinden Sonra Yağmur Ve Sağanak Yağışlı 18

Samsun: Parçalı Ve Çok Bulutlu 13

Trabzon: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Akşam Saatlerine Kadar Yağmurlu 10

Erzurum: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Akşam Saatlerine Kadar Hafif Kar Yağışlı -6

Diyarbakır: Parçalı Ve Çok Bulutlu, Sabah Saatlerinde Yağmurlu 5

1-(1)-218.gif1-(1)-220.png

 

Editör: TE Bilisim