Meteoroloji’den Bütün Yurda Son Dakika Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından Resmi İnternet Sitesinden Son Dakika Hava Durumu Uyarıları Yayınlandı. Buna Göre; Ankara'nın Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Ayaş Ve Güdül İlçelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor. Yağışların Önümüzdeki Hafta İçi Pazartesiden Cumaya Kadar Yine İç Bölgeler İle Doğu Bölgeler Ağırlıklı Gerçekleşmesi Tahmin Ediliyor.

Yurdumuzun Batı Bölgelerimizden Başlayarak Yeni Yağışlı Sistemin Etkisine Gireceği Tahmin Ediliyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzeyi, Batı Ve Orta Karadeniz'in İç Kesimleri İle Doğu Karadeniz'in Ve Doğu Anadolu'nun Doğusunun Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor.

ANKARALILAR DİKKAT!

Ankara Radarından Alınan Son Bilgilere Göre Ve Yapılan Meteorolojik Değerlendirmelere Göre Önümüzdeki 2 Saatlik Periyotta Ankara’nın Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Ayaş Ve Güdül İlçelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Beklendiğinden Meydana Gelebilecek Ani Seli Su Baskını, Yıldırım, Dolu Ve Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar Gibi Olumsuzluklara Karşı Dikkatli Ve Tedbirli Olunması Gerekiyor.

Yurdumuz İç Ve Doğu Bölgelerinde Etkili Olan Sağanak Yağışlara İlave Olarak Batı Bölgelerimiz Üzerinde Konuşlanacak Olan Alçak Merkez Ve Atmosferin Üst Seviyelerindeki Soğuk Hava Nedeniyle Önümüzdeki Bir Hafta Boyunca Yurdun Büyük Bölümünde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor. Yağışların Cumartesi Ve Pazar Günleri İç Ve Batı Bölgeler Ağırlıklı, Önümüzdeki Hafta İçi Pazartesiden Cumaya Kadar Yine İç Bölgeler İle Doğu Bölgeler Ağırlıklı Gerçekleşmesi Tahmin Ediliyor.

YURTTA HAVA DURUMU

26 Mayıs Cumartesi Günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun Batısı, Batı Karadeniz'in İç Kesimi İle Doğu Anadolu'nun Doğusunun Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Bekleniyor.

27 Mayıs Pazar Günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in İç Kesimi, İç Anadolu'nun Kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Ve Doğu Karadeniz'in İç Kesimi, Doğu Anadolu'nun Kuzey Ve Batısı İle, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep Ve Kilis Çevrelerinin Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Önümüzdeki Hafta İçi Pazartesiden Cumaya Kadar Yine İç Bölgeler İle Doğu Bölgeler Ağırlıklı Gerçekleşmesi Tahmin Ediliyor.

Cuma Ve Cumartesi Günü Tahmin Edilen Gök Gürültülü Sağanak Yağışların İç Ege'de (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa, Denizli, Muğla İle İzmir Ve Aydın İllerimizin İç Kesimlerinde) Batı Akdeniz'in İç Kesimlerinde (Isparta, Burdur Ve Antalya'nın İç Kesimleri) Eskişehir, Bilecik, Bolu Ve Ankara Çevrelerinde Yerel Olarak Kuvvetli Olması Beklendiğinden Meydana Gelebilecek, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Dolu Yağışı Ve Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar Gibi Olumsuzluklara Karşı Dikkatli Ve Tedbirli Olunmalıdır.

Üç Büyük İlimizde (Ankara, İstanbul Ve İzmir) Önümüzdeki Üç Gün (Cuma, Cumartesi Ve Pazar Günleri) Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor. Yağışların İstanbul Ve İzmir'de Pazar Günü Sona Ereceği, Ankara'da Önümüzdeki Hafta Boyunca Görülmeye Devam Edeceği Tahmin Ediliyor.

Hava Sıcaklıklarında Yurdumuzda Etkili Olacak Yağışlı Sisteme Rağmen Önemli Bir Değişiklik Olmayarak Ülkemiz Genelinde Mevsim Normalleri Civarında Seyredeceği Bekleniyor.

670-644.gif123456---kopya-20180526190114.png

Editör: TE Bilisim