Meteoroloji Uyardı! Hava Durumu Bugün Nasıl Olacak?

Hava Durumuna İlişkin Meteoroloji'den Yapılan Son Dakika Açıklamasında Kuvvetli Rüzgar Ve Yağış Uyarısında Bulunuldu. Marmara Başta Olmak Üzere Bugün Birçok Bölgede Sağanak Ve Kuvvetli Yağış Bekleniyor. İşte İl İl Hava Durumu Raporları...

Hava Durumuna İlişkin Meteoroloji'den Yapılan Son Dakika Açıklamasında Bugün Marmara'nın Doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Ve Orta Karadeniz, Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Çevrelerinde Sağanak Yağış Beklendiği Duyuruldu. Dün Öğleden Sonra Bastıran Sağanak Yağış Akşam Saatlerinde Rüzgarın Da Şiddetini Arttırması İle Deniz Ulaşımında Aksamalar Yaşanmasına Neden Oldu. Bugün Marmara Bölgesi'nin Doğu Ve Güneyinde Sağanak Yağışın Etkisini Sürdüreceği Rüzgarın Da Şiddetini Arttıracağı Meteoroloji Tarafından Duyuruldu. İşte İl İl Bölge Bölge Hava Durumu Raporu...

Marmara'da Hava Durumu

Parçalı Ve Çok Bulutlu Havanın Hakim  Olacağı Bölgenin Doğusu İle İstanbul'da Sağanak Bekleniyor

Marmara Bölgesi'nin Doğusu İle İstanbul'da Sağanak  Öngörülüyor.  Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün İnternet Sitesinde Yer Alan Bilgiye  Göre, Sıcaklıklar Mevsim Normalleri Civarında Seyredecek.

Parçalı Ve Çok Bulutlu Havanın Hakim Olacağı Bölgenin Doğusu İle  İstanbul'da Sağanak Bekleniyor.

Rüzgarın, Kuzey Ve Kuzeydoğu (Poyraz) Yönlerden Kuvvetli Ve Zaman  Zaman Kısa Süreli Fırtına (50-80 Km/Saat) Şeklinde Eseceği Tahmin Edildiğinden  Ulaşımda Aksama, Çatı Uçması İle Ağaç Devrilmesi Gibi Olumsuzluklara Karşı  Dikkatli Ve Tedbirli Olunması İsteniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından Yapılan Son Değerlendirmelere Göre; Marmara'nın Güney Ve Doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Ve Orta Karadeniz, Doğu Ve Güneydoğu Anadolu'nun Batısı İle Tekirdağ, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Mardin Ve Diyarbakır Çevrelerinin Yağmur Ve Sağanak Yağışlı; Güney Ege Kıyıları İle Akdeniz'in Kıyı Kesimlerinin Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların; Muğla'nın Bodrum, Datça Ve Marmaris İlçeleri İle Aydın'ın Didim İlçesinde, Antalya'nın Doğu Kesimleri, Mersin Çevreleri İle Adana Ve Osmaniye'nin Güney Kesimlerinde Kuvvetli Ve Yer Yer Çok Kuvvetli Olması Bekleniyor. Doğu Kesimlerde Sabah Ve Gece Saatlerinde Buzlanma Ve Don Olayı Görüleceği Tahmin Ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla'nın Bodrum, Datça Ve Marmaris İlçeleri İle Aydın'ın Didim İlçesinde, Antalya'nın Doğu Kesimleri, Mersin Çevreleri İle Adana Ve Osmaniye'nin Güney Kesimlerinde Kuvvetli Ve Yer Yer Çok Kuvvetli(30-60 Kg/M2) Olması Beklendiğinden Meydana Gelebilecek Olumsuzluklara Karşı (Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Yerel Dolu Yağışı Ve Hortum Riski, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar Ve Ulaşımda Aksamalar) Dikkatli Ve Tedbirli Olunması Gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Kuzeydoğu Yönlerden Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli İle Edirne’nin Güney Kesimlerinde Kuvvetli Ve Zaman Zaman Kısa Süreli Fırtına (50-80 Km/Saat) Şeklinde Eseceği Tahmin Edildiğinden Ulaşımda Aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç Devrilmesi Gibi Olumsuzluklara Karşı İlgililerin Ve Vatandaşların Dikkatli Ve Tedbirli Olması Gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı Çok Bulutlu, Sabah Ve Öğle Saatlerinde Güney Ve Doğusu İle Tekirdağ Çevrelerinin Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ve Kuzeydoğu Yönlerden Kuvvetli Ve Zaman Zaman Kısa Süreli Fırtına (50-80 Km/Sa) Şeklinde Eseceği Tahmin Ediliyor.

BURSA °C, 11°C

Çok Bulutlu, Sabah Ve Öğle Saatlerinde Sağanak Yağışlı

ÇANAKKALE °C, 8°C

Çok Bulutlu, Sabah Saatlerinde Sağanak Yağışlı

İSTANBUL °C, 9°C

Çok Bulutlu, Sabah Ve Öğle Saatlerinde Sağanak Yağışlı

KIRKLARELİ °C, 8°C

Parçalı Bulutlu

EGE

Parçalı Çok Bulutlu, Aralıklı Yağmur Ve Sağanak Yağışlı, Güney Ege Kıyılarının Yer Yer Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların; Muğla'nın Bodrum, Datça Ve Marmaris İlçeleri İle Aydın'ın Didim İlçesinde Kuvvetli Ve Yer Yer Çok Kuvvetli Olması Bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyı Kesiminde Kuzey Ve Kuzeydoğudan Kuvvetli (40-60 Km/Sa, Yer Yer 70 Km/Sa) Olarak Eseceği Tahmin Ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C

Parçalı Çok Bulutlu, Hafif Sağanak Yağışlı

DENİZLİ °C, 15°C

Parçalı Çok Bulutlu, Sabah Ve Öğle Saatlerinde Sağanak Yağışlı

İZMİR °C, 16°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Sabah Saatlerinde Sağanak Yağışlı

MANİSA °C, 15°C

Parçalı Çok Bulutlu, Sabah Ve Öğle Saatlerinde Sağanak Yağışlı

AKDENİZ

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Sağanak Ve Yer Yer Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Antalya'nın Doğu İlçeleri, Mersin Çevreleri İle Adana Ve Osmaniye'nin Güney Kesimlerinde Kuvvetli Ve Yer Yer Çok Kuvvetli Olması Bekleniyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Sağanak Ve Yer Yer Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Gece Saatlerinden Sonra Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Sağanak Ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Akşam Saatlerinden Sonra Yerel Olarak Kuvvetli Olması Bekleniyor.

BURDUR °C, 12°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Aralıklı Sağanak Yağışlı

HATAY °C, 19°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Sağanak Yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Hafif Olmak Üzere Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor.

ANKARA °C, 13°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Hafif Sağanak Yağışlı

ÇANKIRI °C, 13°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Hafif Sağanak Yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 13°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Hafif Sağanak Yağışlı

KONYA °C, 16°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Hafif Sağanak Yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok Bulutlu, Aralıklı Yağmur Ve Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor.

BOLU °C, 9°C

Çok Bulutlu Ve Sağanak Yağışlı

DÜZCE °C, 10°C

Çok Bulutlu Ve Sağanak Yağışlı

SİNOP °C, 10°C

Çok Bulutlu Ve Sağanak Yağışlı

ZONGULDAK °C, 9°C

Çok Bulutlu Ve Sağanak Yağışlı

ORTA Ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı Çok Bulutlu, Orta Karadeniz İle Giresun, Trabzon, Gümüşhane Ve Bayburt Çevrelerinin Aralıklı Ve Yerel Olmak Üzere Yağmur Ve Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Gece Ve Sabah Saatlerinde Bölgenin İç Kesimlerinde Yer Yer Pus Ve Sis Hadisesi Bekleniyor.

AMASYA °C, 16°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Hafif Sağanak Yağışlı

ÇORUM °C, 12°C

Parçalı Çok Bulutlu Ve Hafif Sağanak Yağışlı

SAMSUN °C, 13°C

Çok Bulutlu Ve Sağanak Yağışlı

TRABZON °C, 16°C

Parçalı Ve Çok Bulutlu, Akşam Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı Bulutlu, Batısı Yer Yer Çok Bulutlu; Batı Kesimleri İle Bingöl Çevrelerinin Yağmur Ve Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor. Sabah Ve Gece Saatlerinde Buzlanma Ve Don Bekleniyor.

ERZURUM °C, 6°C

Parçalı Bulutlu

KARS °C, 6°C

Parçalı Bulutlu

MUŞ °C, 4°C

Parçalı Bulutlu

VAN °C, 9°C

Parçalı Bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı Bulutlu, Batısı İle Mardin Ve Diyarbakır Çevrelerinin Hafif Sağanak Yağışlı Geçeceği Tahmin Ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 17°C

Parçalı Bulutlu, Gece Saatlerinden Sonra Hafif Sağanak Yağışlı

GAZİANTEP °C, 15°C

Parçalı Bulutlu, Öğle Saatlerinden Sonra Hafif Sağanak Yağışlı

SİİRT °C, 16°C

Parçalı Bulutlu

ŞANLIURFA °C, 20°C

Parçalı Bulutlu, Gece Saatlerinden Sonra Hafif Sağanak Yağışlı

a-103.gif

 

 

Editör: TE Bilisim