Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın Ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden Yapılan Açıklamada Memur Emeklilerine Ek Ödeme Sağlayacak Tasarı Meclis'e Gönderildi.

AÇIKLAMADA ŞU GÖRÜŞLERE YER VERİLDİ:

"Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, Memur Emeklileri 30 Yıl Üzerinde Ki İkramiye Ödemesinin Farklarını Dava Açmaya Gerek Kalmadan Yapacakları Başvuruyla Alabilecek;  Mesleki Yeterlilik Belgeleri Yıl Sonuna Kadar Alınabilecek. Söz Konusu Tasarı İle Birlikte Ulusal Ve Uluslararası Kuruluşlarla Ortak Proje Yürütebilecek; Sigorta Prim Teşviklerinde Geriye Dönük Ödemelerden Yararlanılmasının İptaliyle Kamu Kaynaklarının Efektif Kullanımı Ve Geriye Yönelik Finansal Belirsizliğin Kaldırılması Sağlanmış Olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Kapsamında Daha Önce Emekli İkramiyesi Ödemelerindeki 30 Yıl Kısıtlaması Kaldırılarak, 30 Yıl Üstü Hizmet Verenlerin İkramiye Farkları Ödenecek. Yaklaşık 408 Bin Memur Emeklisini Kapsayan Düzenleme İle Yaklaşık 2 Milyon TL Ödeme Yapılacak. Daha Önce Başvuru Yapanlarda Başvuru Şartı Aranmayacağı Düzenleme Kapsamında 7500 TL’ye Kadar Olan Ödemeler İlk Üç Ayda; Üzerindeki Tutarlarda, Yasal Faiziyle Birlikte İlk Ödemeden Bir Yıl Sonra Aynı Ay İçerisinde, İki Taksit Halinde Ödenecek.

MESLEKİ YETERLİLİKTE SÜRE UZATILDI:

Tasarı İle Birlikte Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca Daha Önce Çıkartılan Ve 40 Meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğunda Son Tarih Olarak 26.05.2016 Belirleyen Kanunda Bir Düzenlemeye Gidilerek, Henüz Belge Alamayan Çalışanlarımızın İstihdam Sorunu Yaşamaması Ve Sektör Faaliyetlerinin Olumsuz Etkilenmemesi Amacıyla Söz Konusu Yükümlülük Hükmü Ve Bu Yükümlülüğe Bağlı İdari Para Cezası 31.12.2016 Tarihine Ertelendi.

İŞKUR AB HİBELERİNDEN YARARLANACAK:

Çalışma Hayatının Önemli Markalarından Biri Haline Gelen İŞKUR, Tasarıda Yapılan Düzenlemeyle,  Diğer Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri Ve İl Özel Bütçeli İdareler Gibi Proje Karşılığı Aktarılan Hibe Niteliğindeki Tutarlardan İstifade Edebilecek.

Bu Sayede, Ülkemizin Yeni İnovasyon Markası Olan İŞKUR’un Markalaşma Sürecinde AB Başta Olmak Üzere Diğer Ulusal Ve Uluslararası Kuruluşlara Yürüteceği Proje Ve Hibelerden Elde Edeceği Fayda İle İvmesinin Artacağı, Hem Kurumsal Kapasitesinin Güçleneceği, Hem De İşgücü Piyasasındaki Hedef Kitlelere Yönelik Çalışmalarla İstihdamın Korunması Ve Geliştirilmesi, İşsizliğin Önlenmesi, Kadınların İşgücüne Katılımının Artırılması Ve Hepsinden Öncelikli Olarak Ülkemiz İşgücü Piyasasının Temel Sorunu Olan “Mesleksizlik” Sorununun Çözümüne Yönelik Uygulanacak Aktif Politikalar İçin İlave Kaynak Oluşturulacak.

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİNDEN GERİYE DÖNÜK YARARLANMA:

Geriye Yönelik Olarak Yararlanılan Teşviklerin,  İstihdamın Ve Yatırımların Artırılmasına Herhangi Bir Katkı Sağlamadığı Dikkate Alınarak, Kamu Giderlerinin Artmasının Önüne Geçilmesi, Bürokrasi Ve Kırtasiyeciliğin Azaltılması, Geriye Yönelik Finansal Belirsizliğin Ortadan Kaldırılması Amacıyla, Sigorta Prim Teşviklerinde Düzenlemeye Gidilerek Geriye Dönük Yararlanma Kaldırılmıştır."

yesyeni-logo-final-021.png

Editör: TE Bilisim