Yıllarını Trabzon Eğitimine Adamış, Eğitimin Çeşitli Kademelerinde Öğretmen Ve Yönetici Olarak Çalışan Mehmet Kartal 4.Şiir Kitabı İle Birlikte Bir Eğitim Kitabını Yayın Dünyamıza Kazandırmış Oldu.

Edebiyat, Sanat Ve Sinema Dünyamızın Merkezi Sayılan İstanbul’dan Uzakta Böylesine Verimli Çalışmaları Ve Başarılı Eğitimci Kimliği İle Örnek Çalışmalarıyla Daima Ön Planda Olmuş Şair Ve Yazardır.

Trabzon’un Sosyal Ve Kültürel Sanat Çevrelerinde Etkin Rol Üstlenen Örnek Öğretmenliği İle Sevilen Mehmet Kartal’ın Yeni Eserleri İle Bu Yolda Kalıcı İzler Atacak Adımlar Atacağı Gözlenmektedir.

1079526_10151829683339643_40370956_n - Kopya2007’ De Yayınlanan Son Kitabı Karanlığa Sesleniş ’Ten Beri Kitap Çalışmalarına Ara Veren Mehmet Kartal, Bu Suskunluğunu Aynı Anda İki Kitap Çıkararak Bozdu.

Daha Başka Ne Diyem? Eğitimci Şair Ve Yazar Mehmet Kartal’ın Yakında Elimizde Olacak 4. Şiir Kitabının Adıdır.

www.siirinkartali.com Sitesinde Yayınlanan Şiirlerinin Yer Aldığı, Bu Şiir Kitabında Yaklaşık 50 Yeni Şiir İle Daha Önce Yayınlanan Kanatlarım, Karanlık Mavi Ve Karanlığa Sesleniş Adlı Şiir Kitaplarında Yer Alıp Beğenilen Şiirlerinden Yapılan Seçmeler Yer Almaktadır. Seçmeler Bölümüyle Birlikte Yaklaşık 90 Şiirin Yer Aldığı Kitapta, Sosyal Ve Düşünce İçerikli Şiirlerin Ağırlıklı Olduğu Görülmektedir.

Öykülerin Işığında Yaşama Tutunmak Adını Verdiği İkinci Kitabı, Bir Eğitimci Ruhuyla Hazırlanmış Olduğu Görülmektedir.

Kartal Bu Kitabında, Yaşam Savaşı İçinde İken Bocalamalar Yaşayan İnsanlara Bazen Kendi Yaşantısında, Bazen Yaptığı Alıntı Öykülerden Bazen De Şiirlerinden Seslenerek, “Başarmanın Temeli, İnsanın Kendindedir.” Düşüncesini Vermek İstemektedir.

1097536_10151829682714643_451330902_n - KopyaBu Kitabına, Geniş Bir Yelpaze İle Baktığı Anlaşılan Kartal, Kur’an-ı Kerim’den, Tarihsel Olaylara; Özdeyişlerden, Yaşanmış Olaylara; Anılardan Fıkralara Uzanan Yol Çizmektedir.

Kartal’ın, Kitaplarını “Türkçe’nin Doğru, Güzel Ve Yerinde Kullanımı Ve Dilimize Sahip Çıkmak” Konulu Konferansla Birlikte Yapacağı İmza Günüyle Basına Ve Sevenlerine Duyuracağı Yönünde Planlamasının Olduğu Duyulmaktadır.

 

Editör: TE Bilisim