Milli Eğitim Bakanlığı, İl İçi Ve İller Arası Yer Değiştirme Başvurusu Bekleyen Öğretmenlere Müjdeyi Verdi. İşte İl İçi Ve İller Arası Yer Değiştirme İşlemlerine Dair Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığınca, Bakanlığa Bağlı Eğitim Kurumlarında Görevli Öğretmenlerin İl İçi Ve İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri 8-12 Eylül 2017 Arasında Alınacak. Söz Konusu Atamalar İse 14 Eylül'de Yapılacak.

Bakanlığın İnternet Sitesindeki Duyuruda, Bakanlığa Bağlı Eğitim Kurumlarında Görevli Öğretmenlerin İl İçi Ve İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemlerinin Yapılacağı Bildirildi.

Açıklamaya Göre, Öğretmenlerden 30 Eylül 2017 İtibarıyla Kadrolarının Bulunduğu Eğitim Kurumunda 3 Yıllık Çalışma Süresini Tamamlayanlar İl İçinde, Bulundukları İlde 3 Yıllık Çalışma Süresini Tamamlayanlar İse İller Arasında Yer Değiştirme İsteğinde Bulunabilecek.

Birinci, İkinci Ve Üçüncü Hizmet Alanlarında Görev Yapan Zorunlu Çalışma Yükümlüsü Öğretmenlerden, Sağlık Ve Eş Durumu Mazeretleri Nedeniyle Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Ertelenmiş Olanlar İle Başvuruların Son Günü İtibarıyla Adaylıkları Kaldırılmış Olanlar İstemeleri Halinde 3 Yıllık Çalışma Süresi Şartı Aranmadan İl İçinde Veya İl Dışındaki Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Öngörülen Hizmet Alanlarına Yer Değiştirme Başvurusunda Bulunabilecek.

Hizmetin Gereği Olarak İl İçinde Veya İller Arasında İdari Tasarrufla Yer Değişikliği Yapılanlardan Yargı Kararı Gereğince Eski Görev Yerine İade Edilenlerin Eski Ve Yeni Görev Yerlerindeki Hizmet Süreleri Birlikte Hesaplanacak.

Halen Görev Yaptıkları Eğitim Kurumunda İhtiyaç Ve Norm Kadro Fazlası Olan Öğretmenler İle İkinci Görev Kapsamında Yönetici Olarak Görev Yapanlardan Yöneticiliğe Devam Etmek İstemeyenler, 3 Yıllık Çalışma Şartı Aranmaksızın İl İçinde Yer Değiştirme İsteğinde Bulunabilecek.

Bakanlığın Merkez Ve Taşra Teşkilatı Veya Diğer Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevlendirilen Öğretmenler, Görevlendirmeleri Sona Erdirilmedikçe Yer Değiştirme İsteğinde Bulunamayacak.

Kadrolarının Bulunduğu Eğitim Kurumuna Dönen Öğretmenlerden Kadrolarının Olduğu Eğitim Kurumunda 3 Yıllık Çalışma Süresini Tamamlayanlar İl İçinde, Bu Süreyi Tamamlayanlar İse İller Arasında Yer Değişikliği İsteğinde Bulunabilecek.

Yurt Dışında Görevlendirilenler İle Aylıksız İzinli Öğretmenlerden Yurt Dışı Görev Süresi Veya Aylıksız İzinlerinin 30 Eylül'e Kadar Sona Ereceğini Belgelendirenler, Diğer Şartları Da Taşımaları Kaydıyla, Yer Değiştirme Başvurusu Yapabilecek.

ATAMALAR 14 EYLÜL'DE

Yer Değişikliği Gerçekleştirilen Öğretmenlerden En Geç 30 Eylül İtibarıyla Görevine Başlamayanların Atamaları İptal Edilecek.

Öğretmenler, Yer Değişikliği Başvurularında En Çok 40 Eğitim Kurumu Tercih Edebilecek. Yer Değişikliği Başvurusunda Bulunan Öğretmenlerin Hizmet Puanları, 12 Eylül 2017 Tarihi Dikkate Alınarak Belirlenecek.

Yer Değiştirme Başvuruları 08-12 Eylül 2017 Arasında Alınacak, Atamalar 14 Eylül 2017'de , Ataması Yapılanların İlişik Kesme İşlemleri İse 15 -20 Eylül 2017 Arasında Yapılacak.

123456---kopya-20170905200742.png

 

 

Editör: TE Bilisim