MEB Ayıbını Örtemedi

Cumhuriyet'in Bugün Manşetinden Duyurduğu "Ankara Yenimahalle’de Bulunan Ortaokulda Sarıklı Cübbeli ‘Adalet’ Dersi Verildi" Haberini, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Görüntüleri Okul Sayfasından Sildirdikten Sonra Açıklama Yaptı. Bakanlık Açıklamasında Görüntülerin Tarikat Liderinin Ziyareti Esnasında Çekildiği Savunuldu Ancak Cumhuriyet'in Yayınladığı Yeni Görüntüler Bakanlığı Yalanlıyor.

Cumhuriyet, Eğitimin Tarikat Ve Cemaatlere Teslim Edilmeye Devam Edildiğini Gözler Önüne Seren 'Sarıklı Cüppeli Ders' Başlıklı Haberini Bugün Manşetinden Duyurdu.

Haberde Ankara Yenimahalle’de Bulunan 114 Öğrencinin Eğitim Gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu ’Na Tarikatların Hakim Olduğu İleri Sürüldü. Cumhuriyet’in Edindiği Bilgilere Göre, Okulda Çocuklar MEB Yönetmelikleri İle Alakası Olmayan Şekilde Sarıklı Cübbeli ‘Hoca’lara Emenet Edildi. Sakallı Ve Takkeli Anadolu İlim Ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen Tarafından Çocuklara ‘Değerler Eğitimi’ Adı Altında ‘Adalet’ Dersi Veriliyor. Okul Yönetimi Dilmen’in Gerçekleştirdiği Eğitimlerin “Dini Değerler Ve İnsanlar Arasında Saygı Ve Adalet” Konulu Söyleşi Olduğunu Savundu.

Tarikat Lideri Okul Aile Birliği Başkanı

Tarikat Lideri Dilmen’in Aynı Zamanda Geçen Dönem Söz Konusu Okulun Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı Yürütüğü, Okulda Velilerle Dini İçerikli Etkinlikler Düzenlediği Ve MEB’in Yapması Gereken Bir Çok Sorumluluğu Üstlendiği Öğrenildi.

MEB, Cumhuriyet'in Söz Konusu Haberine İlişkin, Görüntüler Okulun Sitesinden Silindikten Sonra Açıklama Yaptı. MEB'in Açıklamasında, Haberde Yer Alan Tarikat Lideri Dilmen'in Ders Verdiği İddiası Yalanlanırken "Haberde İsmi Geçen Dernek Başkanı’nın Geçtiğimiz Eğitim - Öğretim Yılında Okul Yönetiminin Müsaadesinde, Öğrencileri Ziyaret Ettiği, Haberde Yer Alan Fotoğrafların İse Bu Ziyarete Ait Olduğu Anlaşılmıştır." İfadelerine Yer Verildi. MEB'in Açıklamasında Haberde Yer Alan Tüm İddialara İlişkin İnceleme Başlatıldığı Kaydedildi.

Ancak Cumhuriyet'in Ulaştığı Ve Okulun Sitesinden Silinen Fotoğraflar İncelendiğinde Ahmet Dilmen'in Sınıfta Ders Verdiği Görülüyor. İşte O Görüntüler...

Valilik, Hem Yalanladı Hem De 'İnceleme Başlatıldı' Dedi

Haberle İlgili Ankara Valiliği'nden De Bir Açıklama Yapıldı. Açıklamada, 'Cübbeli Ders' Görüntüleri Yalanlanırken, Öte Yandan Konuyla İlgili İnceleme Başlatıldığı Da Bildirildi.

whatsapp_image_2018-09-29_at_15.58.50.jpeg

Açıklamada Şunlar Kaydedildi:

"Yenimahalle Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulunun 2014 Yılında Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İle Ahmedi Kudusi Ömer Erdoğan Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Arasında İmzalanan Ve Yenimahalle Kaymakamlığı Tarafından Onaylanan Protokol Çerçevesinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Açıldığı, Haberde Geçen Okul Binasının İki Ayrı Bağımsız Bölümden Oluştuğu, Bir Bölümünde İmam Hatip Ortaokulunun, Diğer Bölümde İse Kur’an Kursunun Faaliyet Gösterdiği, Bölgedeki Okul İhtiyacını Karşılamak Amacıyla Yatırım Programına Alınan Okul İnşaatının Devam Ettiği, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Tamamlanmasının Öngörüldüğü Ve Yeni Okula Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulunun Da Taşınacağı, Kadrolu Öğretmenler Dışında Yetkisiz Kişilerin Derse Girdiği İddiasının Da Doğru Olmadığı, Derslere Kadrolu Öğretmenlerin Girdiği Ve Okulda Öğretmen İhtiyacının Bulunmadığı, Haberde İsmi Geçen Ve Derslere Girdiği İddia Edilen Kişinin Sosyal Bir Etkinlik Sebebiyle Okulda Bulunduğu Ve Derslere Girmesinin Söz Konusu Olmadığı, Okul Binasının Çürük Olduğu İddiasının Gerçeği Yansıtmadığı Ve 2017 Yılında Görevlendirilen Teknik Ekibin Binanın Sağlam Olduğu Ve Herhangi Bir Risk

Olmadığı Yönünde Rapor Verdiği Anlaşılmıştır. Habere Konu Olan İddialarla İlgili Olarak Valiliğimizce Yeniden İnceleme Başlatılmıştır."

670-20180929202453.gif123456---kopya-20180929202453.png

Editör: TE Bilisim