MARKETLERE HAFTA İÇİ KISITLAMA VAR MI?

Hafta İçinde Marketlere Kısıtlama Var Mı? Marketler Kaça Kadar Açık? Büfe, Bakkal, Kasap Saat Kaça Kadar Çalışıyor? İşte Bu Soruların Yanıtı

Hafta İçi Marketler Kaça Kadar Açık, Marketlere Kısıtlama Var Mı? Soruları Son Günlerin Merak Edilen Konularından Oldu. Geçtiğimiz Hafta Yürürlüğe Sokulan Yeni Yasaklar Nedeniyle Birçok Konuda Kafa Karışıklığı Yaşandı.

Hafta İçi – Hafta Sonu, Yaş Grupları Derken Birçok Farklı Kısıtlama Soruları Da Beraberinde Getirdi. Hafta Sonu Gerçekleştirilen Sokağa Çıkma Kısıtlamasının Yanı Sıra Birçok Tedbir De Beraberinde Uygulanmıştı. Bunlardan Biri De Marketlerin Açılış Kapanış Saatlerinin 10.00- 20.00 Saatleri Arasına Çekilmiş Olmasıydı.

Ancak Bu Durum Vatandaşların Kafasının Karışmasına Da Neden Oldu. Vatandaşlar Aynı Yasakların Hafta İçi De Uygulanıp Uygulanmadığı Konusunda İkilemde Kaldı.

Trabzon’da Bazı Market-Bakkalların Saat 22.00’de Polis Veya Bölgesine Göre Jandarmanın Israrıyla Kapatıldığı İhbarlarının Gelmesinin Ardından Haber61 Trabzon Valiliği’nden Yasağın Detaylarına Ulaştı.

Alınan Kararlara Göre Bakkal, Market, Kasap Gibi İşyerleri İçin Hafta İçinde Uygulanan Bir Kısıtlama Bulunmuyor. Bu İşyerleri Kendi Ruhsatlarında Yazan Açılış Kapanış Saatlerinde Çalışmalarına Devam Edebilecek.

Valilik Tarafından Yapılan Bilgilendirmeye Göre

18 Kasım 2020 Tarih Ve 19161 Sayılı Genelge Kapsamında Belirli İşyerlerinin Faaliyet Gösterebilecekleri Zaman Aralığı 10:00 İla 20:00 Saatleri Arası Olarak Belirlendi.

Mezkur Genelge İle Bakkal, Büfe, Kasap, Kuruyemişçi, Manav, Şeklinde Faaliyet Gösteren İşyerleri İçin Bir Kısıtlama Getirilmedi.

Alkol Satışı Yapan Bakkal Ya Da Büfeler İse Saat 10.00 İle 20.00 Arasında Faaliyet Gösterebilecek.

Öte Yandan Bazı İllerde Farklı Uygulamalara Gidildiği Kaydedildi.

reklam-019.png

Editör: TE Bilisim