Mardin ve Diyarbakır'da aynı saatlerde patlamalar yaşandı. İki ayrı patlamada Mardin'de 4, Diyarbakır'da da 2 olmak üzere 6 vatandaş hayatını kaybetti, 54 kişi de yaralandı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, devlet hastanesi yakınlarında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. Altısı polis en az 19 kişi de yaralandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu çok sayıda polis ve sivil yaralandı.

Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi yakınlarında meydana gelen terör saldırısında yaralananlar, 112 Acil sağlık ekipleri ve vatandaşların araçlarıyla ilçedeki ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırıda biri ağır 6 polis ve 13 sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.

DİYARBAKIR'DA DA PATLAMA OLDU

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi.

Diyarbakır'da tarihi Sur ilçesinde akşam saatlerinde polis servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlamadan sonra çevrede yangın çıktı. Olay yerine 30'dan fazla ambulans gönderildi.

Olay, 19.20 sıralarında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, Sur ilçesi Ongözlü Köprü yakınlarında patlama meydana geldi. Yaralı polis ve vatandaşların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İki ayrı patlamada toplamda 6 vatandaş hayatını kaybetti, 54 kişi de yaralandı.

BİTLİS'TE 1 TONLUK BOMBA BULUNDU

Ayrıca Anadolu Ajansı'nın haberine göre Bitlis'in Tatvan ilçesinde de sahte plakalı bomba yüklü minibüs ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, vatandaşların vatandaşların ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İşletme Mahallesi'nde terk edilen bir minibüste arama yaptı.

Minibüsün arka kısmında bomba düzeneği olduğunu fark eden ekiplerin haber vermesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar, bomba imha ve terörle mücadele şubesi ekipleri sevk edildi.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınarak vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından bomba düzeneği devre dışı bırakıldı.

Bomba imha uzmanlarının incelemesi sonucu, minibüste 2 piknik tüpü ve 9 varile tuzaklanmış yaklaşık bir ton patlayıcının bulunduğunu belirlendi.

İlçe sahte plakayla dün giriş yaptığı belirlenen bomba yüklü minibüsün, uygun bir yerde kontrollü olarak imha edileceği bildirildi.

Bu arada, yol kenarına terk edilen minibüsün önüne, dikkat çekmemesi amacıyla Türk bayrağı bırakıldığı görüldü.

yesyeni-logo-final-199.png

Editör: TE Bilisim