Trabzon Umut Ve Savaşım Derneği, KTÜ 3-A Fen Bilimleri ile birlikte Lösemili çocuklar yararına Mahmut Goloğlu Oditoryumunda gece düzenlendi.

Başkan Dr. Nimet BAKİ “ Lösemili Çocuklar yararına gerçekleştirdiğimiz bu geceye katkıda bulunanlara çok teşekkür ederim. Sorunlarla uğraşan derneklere mümkün olduğu kadar katkıda bulunalım. Onlara elimizi uzatalım ki kendilerini yalnız hissetmesinler. Birbirimize destek olalım. Geceye gösterilen ilgi Trabzon halkının yardımlaşma ruhunun kanıtı olduğunu göstermektedir.Daha önceki yıllarda kanser hastalarına yönelik düzenlediğimiz etkinliği bu yıl Fen Bilimleri öğrencilerinin katkılarıyla lösemili çocuklar içine alacak şekilde daha da genişlettik, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. İnsan yarın ne olacağını bilemez. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her şeyin devlet tarafından yapılmasının beklenilmesi doğru değildir.

Böyle bir etkinlikle üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerinde ne kadar duyarlı olduklarını göstermeyi amaçladıklarını görmek bizleri mutlu etmektedir. Bizim de motivasyonumuzu artırmaktadır.

IMG_575121.yüzyıl iletişim çağı olarak değerlendiriliyor. Teknoloji ve iletişim hızla gelişmesine rağmen insanlarımız giderek yalnızlaşıyor bir birimize bir bilgisayar tuşu kadar yakınız ama bir o kadar da uzağız. İntihar olaylarına baktığımızda intihar vakalarının en yüksek olduğu ülkelerin kişi başına düşen milli geliri en yüksek ülkeler olduğu tespit edilmiştir. Örnek İskandinav ülkeleri… Maddi zenginleşme adına insanın ruh alemini ihmal ettiğinizde, paylaşmayı ihmal ettiğinizde istediğiniz kadar tüketecek materyale sahip olun bu olumsuz akıbet kaçınılmaz oluyor. Bu davranış ve uygulamalar aslında bizim tarihi köklerimizde, geleneklerimizde var olan uygulamalardır. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” düşüncesinden hareketle yardımın parayla yapılmasının yanında bedenen de yapılması gerekmektedir.

IMG_5705Bizim için bu projede bir kanser hastamızı ziyaretiniz, ona küçük bir tebessümünüz bile çok önemlidir. Sizlerden bu konuda desteklerinizin devamını bekliyoruz. Onların mutluluğuna destek olmakla aslında sizler kendi mutluluğunuzu da sağlamış oluyorsunuz.

IMG_5899Dernek olarak yaptığımız çalışmalarla özellikle kanser konusunda insanları bilinçlendirme ve kanserli hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kanser hastalarının en aza indiği bir ülke de hep birlikte yaşamayı umut ediyoruz.” diye konuştu. Geceye fırtına kolbastı ekibi damgasını vurdu. Gençler son derece eğlendiler. Lösemili hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte pasta kesildi. Toplanılan yardımlar hastalarımızın ailesine takdim edildi.

 

Editör: TE Bilisim