Laikliğe Darbe!

Trabzon Akçaabat ilçemize bağlı Yıldızlı Anaokulunda değerler eğitim adı altında dini eğitim verildiği bilgisini velileri şikâyeti sayesinde almış bulunmaktayız. Eğitim veren şahsın öğretmen olmadığı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen sertifikalı hafız olduğu bilinmektedir.

Dini eğitim 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde başlamış olup haftada 3 gün yarımşar saat verilmektedir. Fotoğrafta görülen takkelerin görevli şahıs tarafından okula getirildiği söylenmektedir.

Bu eğitim için velilerden dilekçe istenmiş, eğitimi istemeyen velilerin çocukları da zorla derse alınmıştır. Eğitimin bir gününde görevli şahıs okula kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim getirerek velilerin rızası olmadan çocuklara okumuş ve eğitim vermiştir. Bu yaş grubundaki çocukların pedagojik açıdan soyut kavramları anlayamayacağını bildikleri halde toplumun dini duygularını sömürmek adına yapılan bu eğitim kabul edilemez. Kaldı ki Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi kurumlarında bu yaş grubu için müfredatta oyun, el ve motor becerileri eğitiminden başka herhangi bir eğitim verilemeyeceği yönetmelikte açık olarak belirtilmektedir.

Eğitim-İş olarak Eğitim ve Öğretimin Laik, bilimsel ve parasız olması gerektiğini savunmaktayız. Bu nedenle söz konusu okuldaki bu uygulamanın derhal sonlandırılması ve sorumlular hakkında yasal işlemlerin başlatılması için Trabzon Valisini göreve davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla…

YÖNETİM KURULU ADINA TAMER ÖZLÜ (ŞUBE BAŞKANI)

tamer-ozlu.jpegyildizli-anaokulu.pnga-174.gif

 

Editör: TE Bilisim