KYK Burs, Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? 2018 KYK Yurt Başvuruları! e Devlet Giriş

2018 YKS Tercih Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından Gözler KYK Burs-Kredi Başvurularına Çevrildi. Binlerce Öğrenci Büyük Bir Merakla KYK Burs-Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır Sorusunun Cevabını Arıyor. İşte 2018 KYK Burs-Kredi Başvuruları İle İlgili Tüm Detaylar...

2018 Üniversite Sınavı Tercih Sonuçları Açıklandıktan Sonra, Üniversiteye Yerleşen Öğrenciler KYK Burs-Kredi Ve KYK Yurt Başvuruları İçin Arayışa Geçti. İşte 2018 KYK Yurt Başvuru Ve KYK Burs-Kredi Başvuru Tarihleri...

Yüz Binlerce Gence Ev Sahipliği Yapan KYK, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İçin Yurt Başvurularını 3 Eylül’de Almaya Başlayacak.

Milyonlarca Öğrenci Üniversiteli Olmanın Heyecanını Yaşarken Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı İçin Yurt Başvurularını Almaya Hazırlanıyor.

Başvurular 3-10 Eylül’de e-Devlet’ten

3 Eylül Pazartesi Günü Başlayacak Olan KYK Yurt Başvuruları, Geçmiş Yıllarda Olduğu Gibi Yine e-Devlet Üzerinden Alınacak Ve 10 Eylül Pazartesi Günü Saat 23.59’da Sona Erecek.

Öğrencilerin Öğrenim Bilgileri, YÖK’ün Bilgi Sistemi Üzerinden Alınacağı Ve Hatalı Öğrenim Bilgisiyle Yurt Başvurusu Yapan Öğrencilerin Başvuruları Geçersiz Sayılacağı İçin Öğrencilerin e-Devlet’te Yer Alan Öğrenim Bilgilerinin Doğru Olup Olmadığını Kontrol Etmesi Önem Taşıyor.

Öğrenim Bilgilerinde Yanlışlık Olan Öğrenciler, Üniversitenin Öğrenci İşleriyle Görüşerek Bilgilerini Düzelttirebilecek, Bilgilerinde Yanlışlık Olmayan Öğrenciler İse Başvurularını Doğrudan Gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Alınacağı İçin e-Devlet Şifresi Olmayan Öğrencilerin Kimliği İle Birlikte PTT Şubelerine Giderek Mutlaka e-Devlet Şifresi Alması Veya Diğer e-Devlet Giriş Yöntemlerinden Birine (İnternet Bankacılığı, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı) Sahip Olması Gerekiyor.

Öğrenciler, Yurtlara Başvuru Tarihi Ve Başvuruların Sonuçlanmasıyla İlgili Her Tür Bilgiye Kurumun Resmi İnternet Adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) Ulaşabilecek.

7/24 Çözüm Merkezi

Öğrencilerin Yaşadığı Sorunlara Anında Çözüm Bulmak İçin 7/24 Hizmet Veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), Başvuru Süresince De Öğrencilerin Hizmetinde Olacak.

Öğrenciler, 444 1961 Numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden Ya Da Kurumun Resmi Twitter Hesabı KYK_DESTEK Üzerinden Yardım Talebinde Bulunabilecek.

E-DEVLET GİRİŞ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet, turkiye.gov.tr Adresinden Hizmet Verir. Sitenin Üst Köşesinde Sisteme Giriş Seçeneği Vardır. Bu Kısma Tıklandığında Ekrana Giriş Seçenekleri Gelir. Giriş Yapmak İçin e-Devlet Şifresi, İnternet Bankacılığı Bilgileri, T.C. Kimlik Kartı, e-İmza Ve Mobil İmza Seçenekleri Mevcuttur. Giriş Yapılması Sırasında Sistem, Güvenlik Kodunun Da Girilmesini Talep Eder.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

Sisteme Giriş Yapmak İçin Gerekli Yöntemli Biri Olan e-Devlet Şifresi PTT Şubelerinden Temin Edilir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası Bulunan Fotoğraflı Bir Kimlik Kartı İbraz Edilerek Alınan Şifre Görevli Memur Tarafından Kapalı Bir Zarf İçerisinde Teslim Edilir. Sisteme İlk Giriş Sırasında Bu Şifrenin

Değiştirilmesi Talep Edilir. Şifrenin Unutulması Halinde Aynı Adres Üzerinden Şifrenin Yenilenme İmkanı Vardır. Bu Seçeneği Kullanmak İçin Sisteme Giriş Sırasında Cep Telefonu Bilgilerinin Girilmiş Olması Gerekir. Aksi Halde Tekrar PTT Şubesine Giderek Yeni Şifre Alınması Gerekir.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

670-910.gif123456---kopya-20180901200738.png

Editör: TE Bilisim