KYK Borcu Olanlara Önemli Uyarı!

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un Sorusunu Yanıtlayan Gençlik Ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Öğrenim Kredisi Alan Öğrencilerin Sigortalı Bir İşte Çalışıncaya Kadar Kredi Borcunu Ödeme Zorunluluğu Bulunmamakta Olup Sigortalı Bir İşe Girene Kadar Da Borcunu Erteleme İmkânı Mevcuttur” Dedi.

Üniversiteyi Bitirdikten İki Yıl Sonra Geri Ödemesi Yapılması Zorunlu Olan Ancak İş Bulamayan Üniversite Mezunlarının Ödemekte Güçlük Çektiği Kredi Yurtlar Kurumu Borçlarıyla İlgili Gençlik Ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan Açıklama Geldi. Bakan Kasapoğlu, Gençlerin Sigortalı İş Bulana Kadar Başvuru Yaparak Bu Borcu Erteleyebileceğini Duyurdu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk Tarafından Gençlik Ve Spor Bakanlığına Yöneltilen Soru Önergesine Verilen Cevapta Şu Bilgi Verildi:

“Bakanlığımızdan Öğrenim Kredisi Almış Olan Öğrencinin Borcunu, Öğrenim Gördüğü Okulun Normal Öğrenim Süresinin Bitiminden İtibaren İki Yıl (Öğrencinin Lisansüstü Eğitim Görmesi Halinde Dört Yıl) Sonra Başlamak Üzere Kredi Aldığı Sürede Ve Aylık Dönemler Halinde Ödemesi Gerekmektedir. Öğrenim Kredisi Alan Öğrencilerin Sigortalı Bir İşte Çalışıncaya Kadar Kredi Borcunu Ödeme Zorunluluğu Bulunmamakta Olup Sigortalı Bir İşe Girene Kadar Da Borcunu Erteleme İmkânı Mevcuttur. Vatani Görevini Yerine Getirmekte Olan Borçlularımızın Kredi Borçları Da Durumlarını Belgelendirmeleri Halinde Askerlik Sürelerince Ertelenmektedir”

Koncuk, Konuyla İlgili Yaptığı Açıklamada, “Kasapoğlu'nun Kredi Çeken Öğrencilerin Sigortalı Bir İşte Çalışıncaya Kadar Kredi Borcunu Ödeme Zorunluluğu Bulunmamakta Olup, Sigortalı Bir İşe Girene Kadar Borcunu Erteleme İmkanı Mevcuttur, İfadesi Kredi Borcu Bulunan, Ödeme Zorluğu İçinde İşsiz Gençlerimiz Açısından Çok Önemlidir. Bu Durumda, Sigortalı Bir İşe Girmemiş Olan, İşsiz Kredi Borçlusu Gençlerimizin Durumunun KYK'ya Bildirilmeleri Önemlidir” Diyerek, Borçlu Olan İşsiz Gençlerin Gerekli Müracaatları Yapması Gerektiğini Belirtti.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-062.png

Editör: TE Bilisim