Özellikle Doğu Ve Güneydoğudan Getirilen Büyükbaş Kurbanlıklar Şimdiden Alıcı Buldu. Büyükbaş Kurbanlıkların Tanesi 7 İle 15 Bin TL Arasında Satılırken, Kilo Olarak Canlı 18 TL’den Alıcı Bulduğu Da Kurban Sahipleri Tarafından Açıklandı.

HÜSEYİN ŞENTÜRK TEKBİR KASABI

Akçaabat Hayvan Pazarında Satışa Sunulan Kurbanlık Küçükbaş Ve Büyükbaş Hayvanların Fiyatlarının Oldukça Yüksek Olduğunu Söyleyen Vatandaşlar Hayvan Pazarından Kurbanlık Almadan Gittikleri De Oluyor.

Büyük Kurbanlıklarda Fiyatlar 7 İle 15 Bin TL Arasında Değişirken Canlı Kilo İse 18 Liradan Satılacağı Açıklandı. Küçükbaş Fiyatları İse 800 İle 1300 Tl Arasında.

Doğu Ve Güney Doğudan Getirilen Değişik Irktaki Büyükbaş Kurbanlıklar Padoklarda Satılmaya Başlandı. Kars Civarından Yerli Irklar, Muş Civarından Getirilen Simentel Kurbanlıkların Satışları Şimdiden Başladı. Akçaabat Hayvan Pazarına Kurbanlık Getiren Tekbir Kasabı Sahibi Hüseyin Şentürk Yaptığı Açıklamada” Bizler Bin Bir Zorluklarla Yetiştirdiğimiz, Yaylalarda Beslediğimiz Kurbanlıklarımızı Getirdik. Fiyatlar Şu An Satıcı Ve Alıcı Açısından İyi. Tabi Her Şey Nasip İşi. İthal Et Getirilmesi Kurban Fiyatlarını Etkilemez. Canlı Olarak Bir Tonu Geçen Hayvanlar Var. Daha Küçük Olanlar Var, Büyükbaşta Fiyatlar 7 İle 15 Bin Lira Arasında Değişiyor, Tabi Daha Kurban Bayramına 7 Gün Gibi Süre Var, Canlı Olarak Kilo 18 Lira Olarak Satılmaktadır.” Dedi.  

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINIYOR

Akçaabat Hayvan Pazarına Gerek Kurbanlık, Gerekse Günü Birlik Hayvan Getiren Vatandaşların İhtiyaçlarını Karşılamaları İçin Akçaabat Belediyesi Tarafından  Duş Yeri, Tuvalet Dahil Olmak Üzere Gerekli Tüm Önlemler Alınıyor. Çevresi Güvenlik Açısından Işıklandırılan Akçaabat Hayvan Pazarının İç Kısımlarında Hijyenik Açısından Temizlik Ve İlaçlama Çalışmaları Yapıldı. 

img_20160905_135935.jpgimg_20160905_140608.jpgimg_20160905_140948.jpgyesyeni-logo-final-314.png

Editör: TE Bilisim