Kurban Bayramı Tatiline Az Bir Süre Kala Memurlara Müjdeli Haber Geldi. Kurban Bayramı Müslüman Toplumlar İçin Büyük Önem Taşımaktadır. Yapılan Son Açıklamalara Göre 9 Gün Tatil Olacak. Peki Kurban Bayramı Tatili Hangi Başlayacak?

Kurban Bayramı Yaklaşırken Memura Müjdeli Haber Verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı Öncesi İkramiye Ödenmesine İlişkin Kararını Onayladı. Peki Kurban Bayramı Ne Zaman Ve Kaç Gün Tatil Olacak?

Kurban Bayramı Tatilinin Kaç Gün Olacağına Yönelik Merakla Beklenen Haber Başbakan Binali Yıldırım'dan Geldi. Partisinin Grup Toplantısında Konuşan Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı Tatilinin De 9 Gün Olacağını Söyledi. Ramazan Bayramı'nda Tatilin Uzatıldığını Ve İç Turizmin Geliştiğini Belirten Yıldırım, “Dış Turizmdeki Eksiğimizi Böylece Kapatmış Olduk. İnsanlar Sahillerde, Çadırlarda Vaktini Geçirme Durumunda Kaldı. Aynı Şey Kurban Bayramı'nda Da Olacak. Kurban Bayramı'nda Bir Uzun Tatil Daha Yapacaksınız" Diye Konuştu.

Kurban Bayramı 2016 Yılında Eylül Ayının İkinci Pazartesi Gününe Denk Geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar Arife Gününün Ardından, 12 Eylül Pazartesi Günü Kurban Bayramı Başlayacak. Dört Gün Sürecek Bayram Perşembe Günü Sona Erecek. Cuma Günü De Tatil Kapsamına Alınacak Ve Bu Bağlamda 9 Güne Çıkarılan Kurban Bayramı Tatili 10 Eylül'de Başlayıp 18 Eylül'e Kadar Devam Edecek.

İLK ÖDEME 9 EYLÜL'DE

Resmi Gazete'de Yayımlanan Karara Göre, Kamu İşçilerine Verilecek Bir Maaş Tutarındaki İkramiyenin İlk Yarısı 9 Eylül'de Ödenecek.

İKİNCİ ÖDEME 26 ARALIK'TA

İkramiyenin İkinci Yarısının Ödemesi İse 26 Aralık Tarihinde Yapılacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hem Dini Boyutundan Ötürü, Hem De Tatil Olması Dolayısı İle Kurban Bayramı Büyük Bir Heyecanla Bekleniyor. Vatandaşlar Bu Süreçte, "Kurban Bayramı Ne Zaman?" Sorusuna Yanıt Arıyor. 11 Eylül Günü Bayram Arifesi. Ardından 12 Eylül İse Kurban Bayramı'nın İlk Günü Olacak. Bayram, 12, 13, 14 Ve 15 Eylül Tarihlerinde İdrak Edilecek.

11 Eylül 2016 - Kurban Bayramı Arefesi

12 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 1. Günü

13 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 2. Günü

14 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 3. Günü

15 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 4. Günü

MEMURLAR İÇİN KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU!

Başbakan Binali Yıldırım, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışanların 16 Eylül Cuma Günü Tam Gün İzinli Sayılmasına İlişkin Yazıyı İmzaladı. Buna Göre, Kurum Yöneticilerince Gerekli Tedbirlerin Alınarak Hizmetlerin Aksatılmaması, Zorunlu Hizmetlerin Yürütülmesi İçin Asgari Seviyede Eleman Bulundurulması Kaydıyla, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarındaki Tüm Çalışanlar, Kurban Bayramı'nın Ertesi Günü (16 Eylül Cuma) Tam Gün İdari İzinli Sayılacak.

Gelecek Hafta Sonu Bayram Tatili Başlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayram Tatili Süresince Alınacak Güvenlik Tedbirlerini Açıkladı. Halka Açık Yerlerde Hırsızlık Vakalarına Karşı Ekipler Artırılacak. Hava, Kara Ve Deniz Ulaşım Yoğunluğunun Olduğu Yerlerdeki Ekipler Takviye Edilecek. Hırsızlık Vakalarının Önüne Geçmek İçin De Önlemler Üst Seviyede Tutulacak.

Kurbanlık Satış Yerlerine Sıkı Denetim

Kurbanlık Hayvan Satışlarının Ve Sevkiyatlarının Yapıldığı Yerlerde Ekiplerin Kontrol Yapacağı Vurgulanan Yazıda, Ayrıca Dikkat Edilecek Hususlar Şöyle Sıralandı:

"Özellikle Hayvan Hırsızlıklarına Yönelik Tedbirlerin Alınması, Kurbanlık Hayvanların Kontrolden Çıkarak Trafikte Görülmesi Halinde Derhal Zabıtaya Haber Verilmesi Ve İlgili Kurumlarla Koordineli Hareket Edilmesi, Vatandaşlarımızın Bayram Ziyareti Ve Tatil Amacıyla İkametlerinden Ayrılacak Olmaları Ve İş Yerlerinin Uzun Süre Kapalı Olacağından, Evden Ve İş Yerinden Hırsızlık Olaylarının Artabileceği Değerlendirilerek Önleyici Tedbirlerin Artırılması. Mezarlıklar Bayram Öncesi Ve Süresince Yoğun Olarak Ziyaret Edileceğinden Gerekli Güvenlik Önlemlerinin Alınması, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Kapsamında, Bayram Süresince Alınacak Güvenlik Tedbirleri İle İlgili Toplumun Bilgilendirilerek, Desteğinin Sağlanmasına Yönelik Çalışmaların Yapılması."

yesyeni-logo-final-313.png

Editör: TE Bilisim