Kültür Araştırma Kurulu toplantısına; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve kurul üyeleri katıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında toplanan Kültür Araştırma Kurulu’nda kurul üyelerince genel değerlendirmeler yapıldı; görüş ve öneriler dile getirildi.

Kültür Araştırma Kurulu toplantısında Akçaabat genelindeki projeler, hizmetler ve yapılan çalışmalar ilgili Kurul Üyelerine bilgi aktaran Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinden sonra göreve başladığım ilk günden beri ekibimizle birlikte dur durak bilmeden şehrimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalıştık; çalışamaya da devam ediyoruz. Akçaabat’ımız için irili ufaklı birçok iş yaptık; birçok projeye hayat verdik. Şehrimiz için büyük öneme sahip Güney Çevre Yolu’nu Cumhurbaşkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Bakanlarımızla, milletvekillerimizle, Trabzon Büyükşehri Belediyemizle, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarımızla birlikte Akçaabat’ımıza kazandırdık. Güney Çevre Yolu için çalışmalar süratle devam ediyor. Yine şehrimizin trafiğini büyük oranda rahatlatan Pulathane Bulvarımız %80 oranında tamamlandı. Bağlantı noktaları da bittiğinde kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. Bunların yanında özellikle kış aylarında şehirde büyük bir hava kirliliğine sebep olan kömür kullanımını en aza indirdik. Yıldızlı-Söğütlü Mahallelerinde bulunan doğalgazı Akçaabat’ın geneline ulaştırdık. 4 bin civarında olan doğalgaz abone sayısı, bugün 30 bin aboneye ulaştı. Akçaabat’ımızın gözbebeği sahilimizi boydan boya yeniliyoruz. Bu kapsamda 1. Etap çalışmalarımızı tamamladık. Sahil Yenileme işi tamamen bittiğinde Akçaabat Sahili Ganita’ya bir alternatif olacak ve orayı ziyaret edenlerin birçoğu sahilimizi ziyaret edecek ve burada vakit geçirecek. Ayrıca Akçaabat’ta park bahçe çalışmalarından, kültür ve sanat çalışmalarına, yol yapım asfalt imalat çalışmalarından temizlik çalışmalarına kadar da birçok iş rutin olarak aksatılmadan devam ediyor.  Hepinizin bildiği gibi, dünyayı etkisi altına alan bir pandemi süreci geçirdik. Ardından doğal afetler ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi ve daha sonra yüne tüm dünyada etkisini gösteren ekonomik çalkantılar oldu. Tüm bunlara rağmen yine de şehrimiz için yapacağımız işlerden geri durmadık. Birçoğunu hayata geçirdik. Biz; hemşehrilerimiz için, Akçaabat’ımız için ve ülkemiz için çalışıyoruz; çalışacağız. Verdiğimiz sözlerin birçoğunu gerçekleştirdik. Tamamını da yerine getireceğiz. Bu bağlamda şehrimizin yararına çaba sarf eden, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

AKÇAABAT BELEDİYESİ DE BOYKOTTA VAR

AKÇAABAT’TA ‘BİR CİNATET YA DA KAZA’ ADLİ TİYATRO SAHNELENDİ AKÇAABAT’TA ‘BİR CİNATET YA DA KAZA’ ADLİ TİYATRO SAHNELENDİ

Akçaabat Kültür Araştırma Kurulu’nun aylık olağan toplantısına başkanlık eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, toplantıda yaptığı konuşmada İsrail’in Filistin’e, Gazze’ye haince gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Başkan Ekim, “İsrail, savaş hukukunu hiçe sayarak çocukları, kadınları, sivilleri hedef alarak saldırılar gerçekleştiriyor. Bu bir katliamdır, soykırımdır, insanlık suçudur. İsrail, savaş suçlusudur. Yapılan bu soykırıma hiçbir dünya ülkesinin sessiz kalması kabul edilemez. Bir an önce gerekli yaptırımlar uygulanarak bu soykırıma son verilmelidir. Yüce Allah’tan, İsrail’in helakını niyaz ediyorum. Yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mazlumların ve masumların ahı, İsrail’in ve ona destek olanların yakasını bırakmayacaktır. İsrail’in her açıdan baltalanması için biz de Akçaabat Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Belediyemize bağlı sosyal tesislerimizde İsrail menşeili hiçbir ürünü satmıyoruz. Aynı zamanda İsrail’e destek verenlerin ürünlerini de boykot ediyoruz. Sizlerden çevrenizi boykot konusunda bilgilendirmenizi rica ediyorum. Kar tanesi misali ülkece yaptığımız bu boykot büyük bir kartopuna dönüşerek İsrail’i baltalayacaktır.” Şeklinde konuştu.

Editör: Köksal Ustaoğlu