Karadeniz Müziğinin Önemli İsimlerinden Akçaabatlı Sanatçı Küçük Aydın 12 Ocak 2014 Tarihinde Zonguldak’ta Kanal 67 Radyo Programında İken Yayın Esnasında Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetmişti.

T (40)

T (41)

T (42)

T (43)Türkiye’de Ve Avrupa’da Birçok Konserler Vererek Karadeniz Müziğinde Doğaçlama Atma Türküleri Tanınan Küçük Aydın’ın Ani Ölümü Sevenlerini Yasa Boğdu.

Bir Yıl Önce İstanbul Feshane’de Gerçekleştirilen Her Yönü İle Trabzon Günlerinde Sahne Alan Ve İzleyenlere Bir Konuşma Birde Konser Veren Sanatçı Küçük Aydın, Konuşma Esnasında Kendisinin Nasıl Bir Trabzonlu Olduğunu Anlatmıştı.

İşte Rahmetle Dualarla Anacağımız Sanatçı Küçük Aydın’ın Kendi Ağzından Kendini Anlatması.

KÜÇÜK AYDIN KENDİNİ BÖYLE ANLATTI.

“İstanbul Pendik’te Oturuyorum,30 Yıldır Televizyonlarda Yöresel Doğaçlama Programlar Yapıyorum.17 Yıldır TS Kongre Üyesiyim Her Yılda Aidatlarımı Öderim. KENDİME GÖRE İYİ BİR TRABZON’LUYUM”

Ben Genelde Atma Türküleri Seviyorum Ezbere Türküleri Herkes Bilir. Düğün Salonu Ve Gazinolarda Düğün Yapanların Düğünlerine Ücretli Gidiyorum, Kahvelerde Düğün Yapan Garibanlardan Da Para Almıyorum. Ben Öyle Bir Trabzonluyum.

Trabzonspor’u Neden İstanbul’da Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupasından İhraç Ettiler Diye Bundan Yıllar Önce 75.000 İmza Topladım İstanbul’da. O Yıllarda Türkiye Gazetesinden Ali Sami Alkış İle Birlikte İmza Kampanyası Yaptım Türkiye Spor Yazarları Derneğini Protesto Ettim. Trabzon’daki de Trabzon Spor Yazarları Derneği O Zaman Türkiye İstanbul ‘mudur Dimi.

Ayrıca Bakkal köyde 100 Ağaçlık Trabzonspor Ormanım Var Benim. Bunları Neden Söylüyorum Ben?

Ben Kendimce İyi Bir Trabzonluyum”

NOT:KÜÇÜK AYDIN’ın CENAZESİ ( 14 OCAK 2014 ) SALI GÜNÜ ÖĞLE NAMAZINA MÜTEAKIBEN PENDİKTE KILINACAK CENAZE NAMAZININ ARDINDAN AYNI YERDE TOPRAĞA VERİLECEK.

 HABERİN GÖRÜNTÜSÜ

http://www.youtube.com/watch?v=CWSVGqAmUhs&feature=youtu.be
Editör: TE Bilisim