Stand açma meselesi arbedeye dönüştü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) iki öğrenci grubu arasında stand açma meselesi yüzünden çıkan arbedede 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, KTÜ öğrenci konseyi üyeleri, Makine Mühendisliği Bölümü önünde stant açtı. KTÜ öğrenci kolektifi üyesi bir grup öğrenci de aynı yerde stant açmak isteyince iki grup arasında tartışma başladı.

Yaşanan gerginliğin ardından olay yerine gelen polis ekipleri iki gruba müdahale ederken kolektif üyesi öğrencilerini güvenlik gerekçesiyle kantine aldı. Bir süre sonra güvenlik güçleri kantin önündeki önlemleri kaldırması üzerine grup dışarıya çıktı.

Basın açıklaması yapan kolektif üyesi öğrenciler, güvenlik nedeniyle kantin önünde ayrılmadı. Diğer grup daha sonra kantin önüne gelerek öğrenci kolektifi üyelerine yönelik slogan atarken, iki grup birbirlerine cam şişeleri ve sandalye fırlattı.

 

Yaşanan olaylar sonucu 2 öğrenci yaralanırken, kolektif üyeleri öğrenciler rektörle görüşmek istediklerini belirtti. Öğrenciler daha sonra otobüse bindirilerek olay yerinde ayrıldı.

Editör: TE Bilisim