Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Baykal ve beraberindeki rektör yardımcıları Necati Tüysüz ve Prof. Dr. Hikmet Öksüz ile Cemiyette 40 dakikaya yakın kaldılar. Süleyman Baykal buradaki sohbette KTÜ’ de yapılmakta olan projelere de değindi.

Baykal ziyarette şöyle konuştu: ‘En önemli projemiz çocuk hastanesi, ihalesi yapıldı, bölge için önemli. Ayrıca Teknokent’in yanında TOBB tarafından İnovasyon merkezi yapılıyor. Yeni bir kültür merkezi için çalışma yapıyoruz. 1500 araçlık bir otoparkı da hizmete sokacağız. KTÜ Tıp Fakültesi Farabi hastanesi yeni ek binasını elden geçiriyoruz.’ Baykal, KTÜ’nün bölünerek 2.üniversitenin kurulmasına ilişkin sorumuza da ‘O siyasetçilerimizin tasarrufudur, saygı duyuyoruz’

Yeniden aday olduklarını, şu an itibariyle iki adayın bulunduğunu ancak rektörlük seçiminde 6 adayın yarışmasının zorunlu olduğunu söyleyen Baykal, ziyaretin anısına Yusuf Turgut’a KTÜ amblemli fincan hediye etti.

final-055.png

Editör: TE Bilisim