KPSS sonuçları açıklandı! (KPSS 2015 ÖABT)

KPSS 2015 ÖABT açıklandı. Adayların merakla beklediği KPSS 2015 ÖABT sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS 2015 ÖABT sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. ÖSYM KPSS 2015 ÖABT sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde..

KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçları açıklandı. KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. KPSS 2015 ve ÖABT sınavı 4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. KPSS 2015 ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sitesinden açıklandı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ÖSYM tarafından 12 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Sınava katılan adaylar tarafından Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alan soruları soru kitapçığında 1, 12, 31 ve 35. soruların hatalı olduğu tespit edilerek Sendikamıza mağduriyetlerin giderilmesi için başvuruda bulunulmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alan sorularından hatalı olduğu tespit edilen 1, 12, 31 ve 35. soruların iptali istemiyle dava açmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açıldı. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklandı. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleriyle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını öğrenebilirler. 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen atamaları hakkında adayları üzecek bir açıklama yaptı. Nabi Avcı'nın katıldığı programda yaptığı açıklama "Bu yıl yapılmış olan KPSS sonuçları ve Alan bilgisi sınav sonuçlarına göre Ağustos ayında 37 bin kadro için Maliye Bakanlığı'ndan onay aldık" dedi. Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada ayrıca iki yıl içerisinde ücretli öğretmen sorununun da kadro ile çözüleceğini söyledi. Hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamalarda öğretmen atamaları için telaffuz edilen rakamın 47 bin olması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından 37 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklaması, öğretmen adaylarını memnun etmedi, tepki topladı. Adaylar daha önce 47 bin olarak açıklanan öğretmen ataması rakamının düşmesi konusunda tepki gösterdiler ve bu tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler.

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlüklerinden yeni şifre edinilebilir.

KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçerli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

Editör: TE Bilisim