Koronavirüs Vakaları Akçaabat Haçkalı Baba Hastanesini Doldurdu!

Trabzon’da Koronavirüs Vakalarının 200’ü Geçmesinin Ardından İl Genelinde Dikkat Çeken Bir Politika İzlenmeye Başladı. Daha Önce Koronavirüs Vakalarının Tek Bir Hastane Olan Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Tedavi Edilmesi Politikasından Vazgeçilerek, Ağır Olmayan Hastaların Farklı Hastanelerde Tedavi Edilmelerine Başlandı.

Trabzon, Koronavirüs Vakaları Konusunda Alarm Vermeye Devam Ediyor. İl Genelinde Neredeyse En Yüksek Vaka Sayısı Olan Nisan Ayını Da Geçen Trabzon’da Ediline Bilgiye Göre Koronavirüs Testi Pozitif Çıkan Kişi Sayısı 200’ü Geçti.Vaka Sayaların Bu Şekilde Artmasının Nedeni İse Büyük Bir Çoğunlukla İl Dışından Gelen Ve Taşıyıcı Olduğunu Bilmeden Akrabaları İle İletişime Geçen Vatandaşlardan Kaynaklandığı Belirtildi

Bu Kişilerin Kendi Akrabalarına Yayması Sonrasında Vaka Sayısında Patlama Yaşanan Trabzon’da Koronavirüs Hastalarının Tedavi Gördüğü Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Ve Rehabilitasyon Hastanesi İle Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin Dolduğu Ve Vakaların Yakın İlçelerde Ki Hastanelere Sevk Edildiği İddia Edilmişti.

Ancak Sağlık İl Müdürlüğü Yetkililerinden Aldığımız Bilgiye Göre Bu Hastanelerin Dolmadığı, Aynı Zamanda Poliklinik Hizmeti De Veren Hastanelerde Sıkışıklık Olmaması İçin Durumu Ağır Olmayan Vakaların İlçe Hastanelerine Yayıldığı Bildirildi.Hastanelerde Poliklinik Hizmeti Aksamaması İçin Yapılan Bu Yöntemle, Hem Koronavirüs Hastalarının Tedavileri, Hem De Bütün Hastanelerde Poliklinik Hizmetlerinin Devam Etmesinin Amaçlandığı Belirtiliyor.

Haber Kaynağı:61 Saat

b-524.jpg

Editör: TE Bilisim