Koray Aydın Trabzon için Hayalini açıkladı

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon’da düzenledikleri mitingle ilgili iktidara taş attı. Aydın, Trabzon için hayalini açıkladı.

MHP Trabzon Milletvekili ve 1. Sıra adayı Eski Bakan Koray Aydın, Trabzon, Zorlu Grand Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.  Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Aydın, AK Parti iktidarına yüklendi.  Trabzon’da MHP’nin düzenlediği mitingin son yılların en kalabalık mitingi olduğunu kaydeden Aydın, MHP’nin mitingini ‘Hormonsuz’ olarak nitelemesi dikkat çekti.

TRABZON’DA Kİ MİTİNG HORMONSUZ

Aydın, “Seçimlere bugüne de katarsak 4 günümüz var. Belki bu bizim son basın toplantısı olacak. Mitingimizin hakkını verdik. Biz bu dönemde yapılan en büyük miting olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizde çok sayıda fotoğraf var. Katılımcıların tamamının içinde olması coşku ve heyecanın bir bütünlük içinde değerlendirildiğinde çok kaliteli miting oldu. Ben bile uzun yıllardan beri katılımın ve heyecanın dorukta olduğu başka bir miting olduğunu görmedim. Bu miting hormonsuz miting. Dışardan tek bir kişi bile yok. Rize’de, Gümüşhane ve Bayburt’ta miting vardı. İl Başkanlarının bile katılmadığı hormonsuz, bir miting oldu” dedi.  AK Parti döneminde Türkiye’nin büyümesinde düşüş yaşandığını ifade eden Aydın, “AKP’nin bir sloganı oldu. “İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün”  Hakikaten Türkiye büyüdü mü? Çok partili demokratik hayata geçtiğimiz 1946 ve 2002 yılları arasında 5.1 gibi büyüme yakalamış. Bunların iktidarı döneminde 4.9 yakalamış.  konan hedeflere göre ileri gitmek yerine geri gittiğimizin ortaya konulan rakamları bunlar. Şunu da söylemekte fayda var. AKP döneminde pembe tablo yaratılmış. Her şey güllük gülistanlık. Her şey iyi gidiyor algısı topluma kabul edilmiştir. Bugün bu algı yerle bir olmuştur. Bu pembe tablo yalanı halkın gözünün önünde kafalarına yıkıldı. 

AKP PEMBE TABLO ORTAYA KOYMASI

Her çıktıkları televizyon programında İMF borçlarını tıkır tıkır ödedik. Türkiye IMF’ye para veren ülke konumuna geldi konumunun iyi anlaşılması lazım. 23 milyar dolar para ödendi. Bunun yarısı da kendi aldıkları dönemlerin ödemesidir. Borçların yanında bu rakam devede kulaktır. Uzun vadede olması noktasında ödenebilir niteliği haizdir. Ama AKP Bunu pembe tablo yaratmak için ortaya koyduğu argümandır.  Bugün istikrarın önünde ki en büyük engel AKP’dir. Onun kurmaya çalıştığı düzendir. Bugün Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP Siyasi ve ekonomik istikrarı tehdit etmektedir. Bunun halk tarafından algılandığı kanaatindeyim. Bugün Cumhurbaşkanı herkes ile kavga etmektedir” diye konuştu.

İKTİDARIN MHP VE HDP’Yİ AYNI SAFTA GÖSTERMESİ

İktidarın MHP ile HDP’yi aynı safta gösterme çabalarına da değinen Aydın, “Birde bu seçimin çok belirgin iktidar partisinin kullanmaya çalıştığı bir algı var. HDP’nin kamuoyu tarafından yapılan algılarda baraj sınırında olduğunu söylenmesi, barajı geçme ihtimalinin oluştuğunun yorumcular tarafından tartışılması. AKP ve onun yöneticilerini akıl tutulması ile karşı karşıya kaydı. Bu arkadaşlar, sürekli miting ve toplantılarında CHP, MHP, Paralel yapı, HDP aynı safta gibi komik sözlerle çaresizliklerini ortaya koymaya çalışıyorlar. Sözde çözüm süreci altında, analarının göz yaşları dinsin gibi masum bir kılıf arkasında AKP, HDP ve PKK arasında görüşme trafiği sürmektedir. Bu sürecin akamate uğramaması adına ülkenin doğusunda devlet güçlerini çeken, sokakları caddeleri PKK’ya teslim eden orada ki kamu düzeninin yerine paralel bir PKK örgütlenmesini oluşturan hükümet Doğu ve Güneydoğu’da hakimiyetini kaybedince gözyaşı döküyorlar. İbretle izledim. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız doğuda güneydoğuda sandık güvenliğinin olmadığını PKK’nın insanları tehdit ettiğini çaresizlik içinde, bundan şikayet ediyorlar. HDP’yi ve PKK’yı bu konuma getiren hükümetin tam kendisi. Ne yaptığını bilmez tavırları Türkiye’nin başını sıkıntıya soktu. Kendi büyüttükleri, bugün devasa hale getirdikleri, barış elçisi yaratmaya çalıştıkları teröristlerin mesafe kat ettiklerini görüp şimdi dizlerini dövmelerinin hiçbir faydası yoktur. Yaptıkları bu yanlışın ilerde nelere mal olacağını kendileri de görecektir. Üzerlerine yapışan bu acizi yeti ortadan kaldırmak için özellikle Cumhurbaşkanının HDP ile MHP’nin koalisyonu yapabileceğini söylemesi, ruh halinin ortaya koyuyor. Ruh halinin anlaşılması için kesinlikle bir muayeneden geçmesi lazım” dedi.  8 Haziran’da görünen tabloya göre tek başına bir iktidar olmayacağını kaydeden Aydın,  “Türkiye’de şu tabloya baktığımızda tek başına iktidar olmayacak. 8 Haziran günü Rıza Zerrab yurt dışına kaçar. Çünkü, AKP’nin tek başına iktidar olamaması demek, 17-25 aralık dünya tarihinin en büyük hırsızlık sürecinin sorgulanması yeniden gündeme gelecek. O pisliğin üstünü örtmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Ellerinde para sayma makineleri, 7 tane kasaya yerleştirilmiş paralar, dünyada ibretlik hadise olarak sorulacaktır. Bu işin sorumluları mutlaka adalet önüne çıkarılacaktır. Bu işin kilit adamı Rıza Zerrab’tır.  Bu işi soruşturanlar bugün içerde, hırsızlık suçunu yapanlar dışarda. Demokratik bir ülkede adalet mekanizması çalışır gereğini yapar sorgular. Siz kendi bakanlarınızı mecliste verdiği oylarla adalet karşısına çıkarmaktan korkuyorsanız, ortada bir suç vardır. Çünkü bu oylamalarda 52 tane vicdanlı AKP milletvekili yüce divana gitmesi için oy kullanmıştır. Bu süreç seçimden sonra önemli bir gündem maddesi haline getirilecek, suçlular adalet önünde hesap vermesi için süreç başlayacaktır” diye konuştu.

HAYALİ, GÜNEY ÇERVE  YOLU

SRKN8933(1)

Trabzon ile ilgili önem verdiği projelere de değinen Aydın, hayalinin Güney Çevre Yolunu yapmak olduğunu kaydetti. Aydın, “Bu dönemde Güney Çevre Yolu bir kazanımdır. Onları da sahaya çekilmiş olduk. Güney Çevre Yolu benim Trabzon’u yapabilmek için en büyük hayalimdir. Nasıl Karadeniz Sahil yolunu yapıp hayata geçirdiysem, önümüzde ki dönemde Güney Çevre Yolu birinci işimiz olacaktır. Bu işin proje ihalesini 200 yılında yaptım. 2002 yılında projesi bitti. Bir sonraki dönemde hayata geçirmeyi planlıyorduk. Onunda gündeminde yoktu. Bu işi unutulup gitti. Şuan da Ordu ve Rize’de çevre yolları yapılıyor. Giresun’da da yapım aşamasında. Trabzon’un ne halde olduğu anlaşılıyor. Bu arkadaşlar, laf salatası yapacağına bugün yapımı aşamasında olan bir Güney Çevre Yolumuz olurdu. Bu dönem bizim için önem verdiğimiz ikinci önemli proje demir ipek yoludur. İktidar olmamız halinde öne alacağımız önem vereceğimiz kapsamlı proje olarak değerlendiriyoruz. Erzincan üzerinde Türkiye’ye indirilecek demiryolu için hiçbir problem yok yapılabilir. Ama biz bu projeyi daha önemsiyoruz.

 İKİNCİ HAVALİMANI GEREKSİZDİR

Trabzon’a yapılması düşünülen ikinci havalimanı ilgili Aydın, “Trabzon’a ikinci havalimanı bizim bu dönem için düşündüğümüz proje değildir. Gereksizdir, anlamsızdır. Bu dönem için Trabzon’un var olan şuan ki trafiğine yeterli havalimanı vardır. İkinci havalimanı yapacağız demek ne yaptığını bilmemek boş ve anlamsız sözlerdir” dedi. 

ŞEHİR HASTANELERİ ACİL OLARAK GÖRMÜYORUZ

SRKN8922

Aydın, Şehir hastaneleri ile ilgili olarak konuşan Aydın, “Şehir hastanelerini acil olarak görmüyoruz. Trabzon’da ki mevcut hastanelerin iyileştirilmesi. Şehir hastanesi şimdi değil daha sonra düşünülecek konudur. Türkiye’nin imkanları dikkate alındığında halkın kulağına hoş gelsin diye söylenen sözdür.  Bu arkadaşlar vaddetmek, algı yaratmak, kuru vaatlerle halkları unutarak siyaset yapma döneminin kapandığını anlasınlar. Ayakları yere daha sağlam bassınlar. Biz daha realist davranıyoruz. Trabzon7un geleceğini ilgilendiren önemli konularda vaatlerimizi ortaya koyuyoruz” dedi. 

MHP TRABZON’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAK MHP

Trabzon’da birinci parti olacağını ifade eden Aydın, “AKP ile MHP arasında Trabzon’da kayasıya bir rekabet var. Trabzon’da MHP lehine müthiş bir hava oluştu. Birincilik mücadelesi MHP ile AKP arasında. Bize AKP’den müthiş bir yönelme var. Bunu sahada tespit ediyoruz. Daha önce ki seçim sonuçları da bunu teyit ediyor. 15 gündür bütün AKP sözcülerinin CHP’yi bırakıp sadece bize sataşmaları, söylemlerini bizim üzerinde durmaları onların da yaptıkları anketlerde bu gerçeği ortaya koyuyor. Bazen çabalarda bir sonuç doğurmuyor. Trabzon’da ayranı kabarmış, AKP’ye ders vermeye hazırlanan çok büyük geniş kitle var. Mitinge o insanlar köylerden yaşlı insanlar toplanarak getirilmedi. Hem de 3 saat yağan yağmura göre. Trabzon’da bize göre sürpriz olmayacak, bize Türkiye’ye göre sürpriz bir sonuç çıkarak MHP’nin birinci parti olduğunu düşünüyoruz. Bunu teyit eden veriler de var. Trabzon’da MHP’nin birinci parti olması için diğer partilerden ödünç oy istiyoruz.

 

 

Editör: TE Bilisim