Aydın Cumartesi Sahneye Çıkıyor

MHP’de muhalif kanat kongreyi toplamak için çalışmalarını sürdürürken daha önce Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye rakip olan eski TBMM Başkanvekili Koray Aydın bir kez daha adaylığını koyuyor. Aydın, cumartesi Bahçeli’ye kongreyi toplama çağrısı yapacak.

Önce tüzük kongresi çağrısı yapacak olan Aydın, adaylığının ise bu kongre sonrasına ilişkin bir süreç olduğunu ifade edecek. Aydın, MHP Genel Merkezi’nden yapılan, “kendi seçim bölgesi Trabzon’da milletvekilliğini kaybeden biri genel başkanlığa hangi yüzle aday olacak” şeklindeki eleştirileri ise MHP’nin Türkiye genelinde aldığı sonuçlarla açıklayacak. Aydın, MHP’nin yerel bölgelerde değişen dengelerle değil, genel merkezin izlediği politikalar sonucu Türkiye genelinde kan kaybı yaşadığını, bölgesinde sevilen bir çok ismin milletvekili seçilememesine vurgu yapacak.

Bu arada aralarında eski milletvekili, il başkanı ve ocak başkanı bulunan bir grup ülkücü Bahçeli’ye karşı bildiri yayımladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Kurultayın toplamasındaki gecikmenin ülkücü hareketin birliği ve dirliği ile ülkücü kardeşlik hukukun yaşatılmasına hizmet etmeyeceği aşikardır. Biz dile getirdiğimiz inanç, düşünce ve duygular çerçevesinde; ülkücü hareketin birliği ve dirliğini görünür kılacak kurultayın toplanma çalışmalarına Genel Başkanımızın öncülük etmesini temenni ediyor ve bunun yapılması gerekenlerin ilk adımı olduğuna dair inancımızı ülkücü kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Hâlâ üye değil

Öte yandan yargı süreci tamamlanmadığı için Sinan Oğan’ın hâlâ MHP üyesi olmadığı öğrenildi. MHP Genel Merkezi’nin Yargıtay Cumhurbaşsavcılığı ile yerel mahkemeye itiraz yazılarını gönderdiği ve yargı sürecinin hâlâ devam ettiği için Oğan’ın üyelik işlemlerinin hayata geçirilmediği bildirildi. MHP’nin mahkeme kararına itiraz yazısında 2007’de CHP’li Mustafa Sarıgül ile 2012’de MHP’li Yusuf Ziya İrbeç’in ihraç kararlarındaki gerekçelere dayanarak, kararın hukuka uygun olmadığı vurgulandı.

Editör: TE Bilisim