“Köprüler Vadisi'nden Tarihe Yolculuk” Yaptılar

Kültür Turizm İl Müdürlüğü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Arsin Belediyesi’nin desteğiyle Santa Harabeleri’nin tanıtımını yapmak üzere “Köprüler Vadisinden Tarihe Yolculuk” adlı bir gezi düzenledi.

Geziye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen,Arsin Kaymakamı Ergün Baysal ,İl Jandarma Komutanı Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız ile bazı kurum amirleri, basın mensupları, seyahat acente temsilcileri ile Sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Santa Harabeleri’nin inanç ve kültür turizmi açısından önemli bir destinasyon olduğunu belirten Vali Öz “Santa Harabeleri Gümüşhane sınırları içersinde olmasına karşın hem Trabzon’dan hem Gümüşhane’den ulaşılabilmektedir. Santa Harabeleri geçmişte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Mahalleri, taş binaları ve dini yapıları ile bugün hala ayakta duran tarihi dokusuyla ziyaretçilere ev sahipliği yapabilecek bölgenin önemli bir güzergahıdır.. Suyuyla, ormanı ve yaylasıyla beraber tabiki inanç ve kültür turizmi açısından önemli bir destinasyon olarak ayakta. Turizm haftası dolayısıyla Santa Harabelerinin tanıtımını yapmak amacıyla önümüzdeki süreçte bu vadide hem Trabzon hem de bölge olarak neler yapabileceğimizi değerlendirmek amacıyla buradayız. Geçen yıllarda vadinin Trabzon bölgesindeki yollarında iyileştirme çalışmaları yaptık. Gümüşhane tarafında Gümüşhane Valiliğimiz ile İl Özel İdaresi gerekli çalışmaları yapıyor. Trabzon bölgesinde kurumlarımızın özellikle tarihi taş köprülerde güzel restorasyon çalışmaları var. Buranın tanıtımı ile beraber Gümüşhane Valiliğimiz İle Bakanlığımızın ortak çalışmalarıyla bu bölgenin önemli bir turizm destinasyonu ve uğrak noktası olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim