Trabzon'un Düzköy İlçesi'nde 29 Haziran 2013 Tarihinde Baldızı Şennur Serdar'ı Öldüren Y, C. Bir Yıl Tutuklu Kaldıktan Sonra Tahliye Oldu. İfadesinde, ‘Köpeğe Ateş Ettim. Kazayla Baldızı Vurdum' Diyen Enişte Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İsteniyor.

123854BALDIZINI BAŞINDAN VURDU

Honefter Yaylası'nda Bir Yıl Önce Kaza Sonucu İşlendiği İddia Edilen Cinayetle İlgili Verilen Tahliye Kararı Herkesi Şaşırttı. Yaylada Hayvanlarını Ahıra Sokan Y, C. Rahatsızlık Veren Bir Köpeğe 4 El Ateş Etti. Daha Sonra Evine Giden Y, C., Baldızının Kaldığı Evinden Gelen Çığlıklar Üzerine Soluğu Evde Aldı. Y,. C. Baldızı Şennur Serdar' I Başından Vurulmuş Ve Kanlar İçerisinde Yerde Görünce Şok Geçirdi.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Hastaneye Kaldırılan Şennur Serdar Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı. Olay Sonrasında Gözaltına Alınan Enişte Y, C. Tutuklanarak Cezaevine Gönderilirken, Hakkında Adam Öldürmek Suçundan Müebbet, Mala Zarar Vermek Suçundan İse 3 Yıl Kadar Hapis İstendi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yargılanan Y, C. Hakkında Verilen Raporların Tamamında Kusurlu Olduğu Ve Yere Değil Yukarı Doğru Ateş Ettiği Belirtildi.

SONUNDA TAHLİYE EDİLDİ

Sanık Y, C., Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Tarafsız Olmadığın İleri Sürmüş, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından Yapılan Değerlendirmede, Mahkemenin Davadan Çekilmesine Dair Kararın Yerinde Olmadığı Dair Karar Verildi. Yeniden Davaya Bakan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Sanık Y, C., Hakkında Suç Vasfının Değişme İhtimali Ve Tutuklu Kaldığı Süre Dikkate Alınarak Tutuksuz Yargılanmasına Karar Verildi. Y,F C. Tahliye Edilirken, Şahitlerin İhzaren Yeniden Duruşmayı Getirilerek İfadelerinin Alınmasını Karar Verildi.     

Editör: TE Bilisim