Evinde , tarlasında ,toprağında ,yağmurunda kadın elidir tarımın her alanında..

Sütün beyaz peynire olan yolculuğunda ise yerini alır cefakar  Karadeniz Kadını..

 İl Gıda  Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca  Trabzon Merkez ve ilçelerinde açılan uygulmalı beyaz peynir yapımı kursları yoğun ilgi görüyor..Özellikle kırsal alanda yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerimiz elde ettikleri sütleri ekonomik olarak değerlendirememektedirler.. Çiftçilerimizin elde ettikleri sütleri en ekonomik bir şekilde değerlendirebilmeleri için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  müdürlüğünün kadın çiftçilere yönelik devam eden çalışmaları arasında  beyaz peynir  ve mevsimine göre pekmez (armut,elma,dut yapımı uygulamaları başarılı sonuçlar verdi. Önceden haberli yapılan eğitimlere  özellikle  kadın çiftçiler yoğun ilgi göstermektedirler..

Bu proğram kapsamında Köprübaşı İlçe Tarım Müdürlüğünde görev yapan TARGEL personelleri  Eif   YAVUZ  ,Özden KIR ALHAS , Yeliz  KÖKSALve Köprübaşı Halk Eğitim Merkezinin  organizasyonunda İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünün  ortaklaşa yaptıkları çalışmada  uygulamalı Beyaz Peynir yaptırılmış olup , 21 kadın çiftçimiz katılmıştır..

IMG_1063

IMG_5204

IMG_5227

IMG_5249

IMG_5253

IMG_5255Ayrıca bu eğitimde ; bölgemizde üretilen  ürünlerin değerlendirilmesi ve sağlıklı beslenme için gerekli olan reçel, konserve ,turşu yapımı ,iyotlu tuz kullanımı, aile ve çocuk eğitimi ile gıdaların dondurucuya konulması ve kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, güvenilir gıda tüketimi ALO 174 hattı   ve gıdaların özelliklerini kaybetmeden tüketilmesi konularında eğitim verildi..

 

Editör: TE Bilisim