Mehmet Rıfat Kazancıoğlu Mahallesi’nde oturan Hatice Evran, geçen Cuma günü Suriye tarafından atılan roketin infilak etmesi ardından vücuduna isabet eden şarapnel parçaları ile yaşamını yitirdi. Patlamanın etkisiyle oturduğu evin camı ve odalarında şarapnel parçalarının oluşturduğu hasar halen dururken, ölen 4 çocuk annesi Hatice Evran’ın oğlu Veysel Evran, bir an önce saldırıların sona ermesini istedi.

Annesinin ölümünün kendilerini yıktığını ancak, ölümlerin önünün alınamadığını belirten Veysel Evran, “Başka kimsenin ölmemesini istiyoruz. Saldırılar, ölümler devam ediyor. Başka canlar yanmasın, başka insanlar annesiz kalmasın. Annemizin taziyesine insanlar korkudan gelemiyor, bize telefonla can güvenliğinden dolayı dışarı çıkamadıklarını söylüyor. Bizi böyle korkuya sevk etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

Hatice Evran’ın kızı Dilek Evran da elindeki Türk bayrağını göstererek, “Annem şehit oldu” dedi. Evran, insanların diken üzerinde olduğunu ve bir an önce ülkeyi yönetenlerin IŞİD saldırılarını önlemek için gerekli adımları atmasını istediklerini söyledi.

DHA

Editör: TE Bilisim