Akçaabat Belediyesince, Sarıtaş Mahallesindeki TOKİ konutlarının da bulunduğu imar uygulama alanına Kof Deresi boyunca giden yolun, Sahil Devlet Karayoluna bağlantısının sağlanabilmesi için ihtiyaç duyulan kamulaştırılmasına karar verilen üç adet binanın kamulaştırma işlemleri tamamlanarak yıkım çalışmalarına başlanmıştır.

yikim2Akçaabat’ın sahil kesiminden yeni yerleşim yeri olan ve 30 bin nüfusun yerleşmesi için planlanan Sarıtaş Mahallesi’ne giden yol üzerindeki 3 adet binanın kentsel dönüşüm projesi ile kamulaştırılması sağlandı. Yapılan görüşmeler sonrasında hak sahiplerine ödeme yapılarak binaların yıkılmasına başlanıldı. 3 binanın 2 si yıkıldı ve 3. binanın da sakinlerince boşaltılması bekleniyor. Bu binanın da yıkılmasıyla Sahil yolundan Sarıtaş TOKİ konutlarının da bulunduğu bölgeye ulaşım çok daha kolaylaşacaktır.

yikim3Başkan Türkmen, eski çarpık yapılaşmanın önü geçmek için kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini belirterek “Akçaabat her geçen gün nüfusu ve ekonomisiyle büyümektedir. Buna paralel olarak ta mevcut yollar yetmemeye başlamıştır. Bu çalışmalar ile yol güzergahında bulunan ve çarpık yapılaşmaya neden olan binalar için kamulaştırma çalışmalarımız sürecektir” dedi.

Haber: Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Editör: TE Bilisim