Trabzon Kent Müzesi inşaatında çalışmalar tam gaz

Trabzon’un tanıtımına önemli katkı sağlayacak kent müzesinin yapımı yüzde 70 oranında tamamlandı. Eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi çalışmasının bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon’da ayrı bir yaşam alanı kazandırılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tarihi bina, Oltan Vakfı’nın maddi katkılarıyla Kent Müzesi’ne dönüştürülüyor.

24 saat yaşayan ve şehrin dünya çapında tanınmışlığını artıracak Kent Müzesi şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunulacak.

Yaklaşık 4,5 milyon TL’ye harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak olan Oltan Vakfı’na teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Kent Müzesi’nin 2015 sonu itibariyle tamamlanacağını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu kent müzesinin yapımının yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi.

Trabzon’a; tarihe, kültür ve sanata verdikleri katkılardan dolayı Oltan Vakfı’na teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Oltan Vakfımız 4,5 milyon TL’lik bir harcama yaparak bir kültür ve sanat şehri olan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin başkenti konumunda bulunan şehrimize kent müzesi kazandırmış olacak. Kendilerine kentim ve hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tarihi Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülme çalışmalarının iki aşamadan oluştuğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “İlk olarak bin 500 metrekarelik kapalı alanın inşaatı yapılacak. Bu çalışmalar binanın dış görüntüsüne sadık kalınarak gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tahminen müzenin iç kurulumu için çalışmalara başlanmış olacak. Tüm bu çalışmaların 2015 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Böylece güzel Trabzon’umuz kent müzesine kavuşmuş olacak. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşacak Kent Müzesi için 4,5 milyon lira harcanacak. Müzede Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler yer alacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim