Kayseri'de Yaşanan Hain Saldırıdan Son Dakika Haberleri Gelmeye Devam Ediyor. Saat 08.45 Sularında İzine Çıkan Er Ve Erbaşların Da Bulunduğu Halk Otobüsüne Düzenlenen Bombalı Saldırıda 13 Askerimiz Şehit Oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12'si Yoğun Bakımda Olmak Üzere 55 Yaralı Olduğunu Bildirdi. Yaralılardan 6'sının Durumunun Ağır Olduğunu Aktaran Soylu, Ayrıca 8 Şehidin Kimliğinin Belirlendiği Bilgisini Verdi.

Bugün Sabah Saatlerinde Erciyes Üniversitesi'nin Yakınında Saat 08.45'te Halk Otobüsüne Bombalı Araçla Saldırı Düzenlendi. Otobüsün İçerisinde Çarşı İznine Çıkan Sivil Kıyafetli Askerler Vardı.

Patlamada 13 Asker Şehit Oldu, 12'si Ağır 55 Kişi Yaralandı

Patlama, Erciyes Üniversitesi Ana Girişinin 500 Metre Uzağında, Acil Giriş Yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde Meydana Geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden Kent Merkezine Giden Ve İçinde Daha Çok 1'inci Komando Tugayı'ndan Çarşı İznine Giden Sivil Kıyafetli Askerlerin Bulunduğu Belirtilen Halk Otobüsü, Üniversitenin Önüne Geldiğinde, Halk Otobüsünün Soluna Otomobil Yanaştı. Ardından Şiddetli Bir Patlama Meydana Geldi.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

TSK'dan Yapılan Açıklama Şöyle; 17 Aralık 2016 Cumartesi Günü Saat 08:45 Sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından İzine Çıkan Er Ve Erbaşları Taşıyan Araca Yapılan Bombalı Araç Saldırısında, 13 Kahraman Personelimiz Şehit Olmuş, 48 Kahraman Personelimiz Yaralanmıştır. Yaralılar Derhal Bölgedeki Hastanelere Sevk Edilerek Tedavilerine Başlanmıştır. Ayrıca Menfur Saldırıda Sivil Vatandaşlarımızın Da Yaralanmış Olabileceği Değerlendirilmektedir.

Açıklamanın Devamında, “Alçakça Ve Kalleşçe Düzenlenen Bu Saldırıyı Şiddetle Lanetliyor, Saldırıda Hayatını Kaybeden Kahraman Silah Arkadaşlarımıza Allah’tan Rahmet, Ailelerine, TSK Personeline Ve Yüce Türk Milletine Başsağlığı, Yaralı Kahraman Silah Arkadaşlarımıza Ve Vatandaşlarımıza Acil Şifalar Diliyoruz” İfadelerine Yer Verildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar "Yurt İçinde Ve Yurt Dışında Teröristle Mücadelemiz, En Son Terörist  Etkisiz Hale Getirilinceye Kadar Artan Bir Azim Ve Kararlılıkla Sürecektir." Diye Konuştu

123456---kopya-247.pngyesyeni-logo-final-757.png

 

Editör: TE Bilisim