KTÜ'lü Öğrencilerden ‘Katlamalı Harç' Protestosu

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bir grup öğrenci KTÜ Rektörlüğü önünde toplanarak ‘Katlamalı harç istemiyoruz’ yazılı pankart açarak, katlamalı harç uygulamasını protesto ettiler.

KTÜ öğrencileri adına açıklama yapan Ayşe Hacıbektaşoğlu, KTÜ Rektörlüğü’nün konuyla ilgili bir açıklama yapması gerektiğini söyledi. Hacıbektaşoğlu, “Çıkarılan yasaya göre üniversitelerde katlamalı harç uygulanacaktır. YÖK’ün internet sitesinde yapılan duyuruda katlamalı harçların alınabileceği ve bu durumun üniversite rektörlüklerinin inisiyatifine bırakıldığı sonucu çıkmaktadır. İlgili mevzuatın belirli maddelerinde değişiklik yapılmasına rağmen KTÜ Rektörlüğü konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştır. Bilgi almak üzere öğrenci işlerine giden arkadaşlarımıza uygulamanın ikinci dönem yürürlüğe gireceği cevabı verilmiştir. Bu gelişen süreçle ilgili KTÜ Rektörlüğü acilen resmi bir açıklama yapmak zorundadır” dedi.

“Bizler üniversitelerin özneleri öğrenciler olarak, burada katlamalı harçları istemediğimizi haykırıyoruz” diyen Hacıbektaşoğlu, “Bu yasa ile geleceğimizi karartan ve bugün bu gibi yasalarla bizleri soya eğitim sistemlerini reddediyoruz. Şimdi bu duruma ses çıkarma zamanıdır. Şimdi biz okulun gerçek sahipleri öğrenciler olarak birlikte hareket etme zamanıdır. Şimdi hep birlikte, yan yana durarak üniversiteler bizimdir diye haykırmanın zamanıdır. Şimdi parasız eğitim, özgür bilimsel eğitim talebimizi haykırma zamanıdır” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler ‘katlamalı harç’ uygulamasının yürürlüğe konulmaması için rektörlüğe dilekçe verdiler.

Editör: TE Bilisim