Balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Karadenizli balıkçılarda yeni sezon heyecanı yaşanıyor.

Denizlerde av yasağının sona ermesine yaklaşık bir ay kala Karadenizli balıkçılarda yeni sezon heyecanı yaşanıyor.

Piraziz  Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan,  yaptığı açıklamada, av yasağının kaldırılmasıyla 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyeceklerini söyledi.

Balıkçıların şu anda tekne ve ağlarının bakımını yapmaya başladığını ifade eden Arslan, "Şu anda bir çok teknemiz bakım ve onarımda. Yapılan tüm çalışmalar öncelikle palamut için. Palamut hem balıkçılar hem de vatandaş için önemli bir balık. Zengin, fakir herkes tüketiyor. Akabinde istavrit, lüfer ve çinakop var" dedi.

Arslan, yeni sezon hazırlıklarının büyük tekneler için daha teferruatlı olacağına işaret ederek, "Büyük tekneler sezon için daha çok çalışmalar yapıyor, küçük balıkçıların yeni sezon çalışmaları daha kısa sürecektir" ifadesini kullandı.

Küçük balıkçıların 15 Ağustos'ta çapari ve palamut avcılığına başlayacağını dile getiren Arslan, "1 Eylül'de ise büyük tekneler palamut avlamaya başlayacak. Sezondan umutluyuz, inşallah bol av yaparız, dileğimiz bu" diye konuştu.

Arslan, şu anda Batı, Doğu ve Orta Karadeniz'de palamut balığının vonoz olarak istavrit çaparilerine takıldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi bölgemizde de avlandı, bu da bize ileri için ümit veriyor. Zaten 1 Eylül itibariyle sezon palamutla başlayacak. Şu anda çaparilerle vurması hakikaten bu sezon için iyi bir avcılık geçirileceği kanaatindeyiz. 15 Ağustos itibariyle palamutun durumu daha da netleşecektir. Şu anda avcılık yapılmıyor ama yine de bol olacağı kanaatindeyiz. İnşallah bu durum ilerleyen dönemlerde değişmez hem biz bol avlarız hem de vatandaş bolca tüketir."

Editör: TE Bilisim