Büyüklük Ve Enerji Bakımından Karadeniz'de İlk Olma Özelliği Taşıyan Güneş Enerji Santrali Giresun'un Alucra İlçesinde Kuruluyor.

Alucralı İş Adamları Mahmut Ve Fatih Gündüz Kardeşler, Alucra İlçesine Güneş Santrali Kuruyor. Projeyi Gerçekleştiren Kardeşlerden Mahmut Gündüz, “Projenin Karadeniz Bölgesi’ndeki İlk Tesis Olması Bizi De Çok Heyecanlandırıyor. Ülkemize Yıllık 400 Bin Dolardan Fazla Döviz Kazancı Sağlamış Olacağız” Dedi.

Yatırımlarını Büyük Şehirlere Yapmak Yerine Kendi Memleketlerine Yapmak İstediklerini Söyleyen Gündüz, “30 Dönümden Fazla Bir Alana Yapacak Olduğumuz Güneş Santrali Projesi’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki İlk Tesis Olması Bizi De Çok Heyecanlandırıyor. İlk Etapta 1 Megawatt, Toplamda İse Yıl Sonuna Kadar 2 Megawatt Olmak Üzere Yıllık 3 Milyon Kw/H'in Üzerinde Bir Üretim Gerçekleştirmiş Olacağız. Bu Sayede Ülkemizin En Önemli Giderlerinden Biri Olan Enerji İthalatını Kendi Çapımızda Azaltıp, Ülkemize Yıllık 400 Bin Dolardan Fazla Döviz Kazancı Sağlamış Olacağız” Diye Konuştu.

Projelerinin Giresun İçin Çok Önemli Bir Yatırım Olduğunu İfade Eden Gündüz, “Yaklaşık 2.5 Milyon Dolarlık Bir Yatırımı İlçemize Kazandıracağız. Güneşten Elektrik Üretimi Ülkemiz İçin Çok Yeni Bir Konu Olmasına Rağmen Alucra'da Bunu Başarmamız Gurur Verici. Bizim Başarımız Alucra'nın, Giresun'un, Türkiye'nin Başarısıdır” Dedi.

Gündüz, Kısa Süre İçinde Arazi Çalışmalarına Başlayacaklarını Ve Yıl Sonuna Kadar Güneş Santralini Hizmete Kazandıracaklarını Sözlerine Ekledi.

123456---kopya-20170716183036.pngyesyeni-logo-final-20170716183036.png

Editör: TE Bilisim