Karadeniz’de Son Zamanlarda Çekilen Dizi Ve Sinema Filmleri, Bölgenin Turizm Konusunda Daha İyi Tanıtılmasını Sağladı. Ekranlarda Karadeniz’in Eşsiz Güzelliklerini Gören Yerli Ve Yabancı Turistlerin Bölgeye Gelmesi Bu Yıl Turizm Sezonunun Erken Açılmasına Neden Oldu.

Son Yıllarda Rize Ve Çevresinde Çekimleri Yapılan "Sevdaluk, Benim İçin Üzülme Ve Bizim Hoca" Gibi Filmlerin İlgi İle İzlenmesinin Ardından, Bu Yıl Karadeniz Bölgesinde Turizm Sayısında Yüzde 10-15 Arasında Bir Turist Artışı Bekleniyor.

Geçtiğimiz Yıllarda Olduğu Gibi Bu Yılda Rize’nin Doğal Ve Kültürel Güzelliklerini Tanıtmak İçin Birçok Fuar Ve Etkinliklerde Yer Aldıklarını Söyleyen Rize İl Kültür Ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, “Bu Yıl Ankara, İzmir, İstanbul Ve Ardından Dubai’de Gerçekleşen Fuar Ve Rize Günlerine Katıldık. Rize’nin Çayını, Tulumunu, Kemençesini, Doğal Güzelliklerini, Yeşilini, Suyunu Bu Fuarlara Taşıdık. Bu Fuarlarda İlimizi Binlerce Kişiye Tanıtma Şansımız Oldu.

Bu Etkinliklerin Oluşmasında Rize Valiliğinin, Kaymakamlıkların, Rize Belediyelerinin Ve Sivil Toplum Örgütlerinin Katkıları Büyüktür. Geçtiğimiz Aralık Ve Ocak Aylarında Turizm Fuarlarımız Oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı Gerçekten Önemli Bir Fuar Olma Yolunda Önemli Bir Etkinlik Gerçekleştirdi. Biz Bu Fuarda Rize’nin Yeşil Doğasını, Şırıl Şırıl Akan Suyunu Ve Tarih Konseptini Yansıtan Bir Stantla Katıldık. Çay Fidanlarını İzmir’e Götürerek Sergiledik Ve Ziyaretçilere Çay Toplattık. Standımız Çok İlgi Gördü. Burada Şunu Amaçladık: Rize Çayın Başkenti, Rize Suyun Başkenti, Rize Yeşilin Başkenti, Doğa Yürüyüşünün Başkenti, Doğa İle Tarihin İçiçe Olduğu Nadide Bir Kent, En İyi Yaylaların Olduğu Bir Bölge, Tarihi Kemer Köprülerin, Şelalelerin, Göllerin, Konakların Kenti Olduğumuzu Fuarda Yansıtmaya Çalıştık” Diye Konuştu.

TURİZM SEZONU ERKEN BAŞLADI

Bu Yıl Turizm Sezonunun Erken Başladığını Belirten Hocaoğlu “Önceki Yıllarda Tatil Sezonu Okulların Tatil Olmasının Ardından Başlardı. Bu Yıl Nisan Ayından İtibaren Turlar Turistleri İlimize Getirmeye Başladığını Görüyoruz. Özellikle Arabistan, Körfez Ülkelerinden Turistlerin Çoğunluğu Oluşturduğunu İfade Etmek İstiyorum. Turizm Firmaları İle Yaptığımız Görüşmelerde İse Bu Sene İlimize İlginin Daha Da Artacağı Yönünde. Birçok Yerli Ve Yabancı Turistin Arayarak Erken Rezervasyon Yaptıkları Bilgisini Aldık. İlimize Gelen Turistler Yeşili Ve Suyu Hasret İçerisinde Bekliyorlar. Bu Yazın Geçtiğimiz Yaza Göre Yüzde 10-15 Arası Bir Turist Artışı Bekliyoruz. Bu Hem İç Turizm Hem De Dış Turizmde Artacak Rakamdır” İfadelerini Kullandı.

“TURİST SAYISININ 700 BİNLERE ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Rize’de Son Dönemlerde Sinema Filmleri Ve Dizilerin Çekilmesinin De Bölgeye Olan İlginin Artmasına Neden Olduğunu Vurgulayan Hocaoğlu Şöyle Devam Etti:

“Katıldığımız Fuarları Ziyaret Edenlerin Birçoğunun ‘Ben Buraları Bir An Önce Görmeliyim’ Söylemlerine Muhatap Olduk. Tanıtım Günlerinin Bu Turist Sayının Artışında Önemli Etkisi Var. Bu Yıl Otellerimizde Doluluk Oranına Karşılık Vermekte Zorlanacağız. Bunu Şimdiden Yapılan Rezervasyonlardan Görmek Mümkün. Yazın Tatil Yapmak İçin Yaz Başında Karar Vermek Çok Geç. En Erken Altı Ay Önce Karar Vermek Gerekiyor. Rize Artık Haziran Başında Ben Rize’ye Geliyor Yer Bulacağım Denilen Bir İl Değil!

Buraya Haziran, Temmuz, Ağustos Ve Eylül’de Tatil Yapmayı Düşünenler Çok Erken Den Rezervasyon Yapmak Zorundalar. Geçen Yıl 600 Bin Turistin İlimize Geldiğini Tespit Ettik. Bunun 50 Bini Yabancı Turistti. Bu Sene Bu Sayının 700 Binlere Çıkmasını Bekliyoruz. Turist Sayısının Artması İle Yapılacak Olan Konaklama Alanlarının Sayınsın Artması Gerekiyor. Son Dönemde Yeni Konaklama Alanları, Oteller Sektöre Kazandırılmadı. Şu An Rize’nin Daha Büyük Yatırım Alanlarına Büyük Beş Yıldızlı Otellere İhtiyacımız Var.

Özellikle İlimize Gelen Arap Turistleri Ağırlamamız İçin Bu Olmazsa Olmazlar Arasında Yer Alıyor. Konaklama Sektörünü Çeşitlendirip Daha Üst Segmentte Mekanların Kazandırılması Adeta Bir Zorunluluktur. Bu Yıl Özellikle İzmir Ve Çevresinden İlimize Çok Sayıda Yerli Turistin Gelmesini Bekliyoruz. Ardından Doğu Bölgelerimizden De Bu Yıl Şehrimize Gelenlerin Sayısında Artış Olacağını Tahmin Ediyoruz. Özellikle Yazın Mikro Klima Özelliğini Kaybetmeyen Turizm Alanımız, Çok Sayıda Turisti Çekmeye Adaydır.”

Editör: TE Bilisim