Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Kapattı

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Gürcistan Ve Rusya Karasularındaki Avlarını Sonlandırarak Yurda Dönen Balıkçılar, Azalan Balık Avı Nedeniyle Teknelerini Limana Çekerek, Sezonu Kapattı.

Denizlerde, 1 Eylül'de Başlayan Balık Avı Sezonu, 15 Nisan’da Sona Erecek. Bu Yıl Özellikle Bazı Türlerde İstenen Balık Avını Gerçekleştiremeyen Balıkçılar, Sezonu Da Erken Kapatmaya Başladı. Hava Sıcaklıklarının 23 Dereceye Kadar Yükseldiği Karadeniz’de Balık Sürüleri Daha Soğuk Olan Kuzeye Yönelmeye Başladı. Koronavirüs Salgını Nedeniyle Gürcistan Ve Rusya Karasularındaki Avlarını Sonlandırarak Yurda Dönen Balıkçılar, Azalan Balık Avı Nedeniyle Teknelerini Limana Çekerek, Sezonu Kapattı. Karadeniz'de Az Sayıda Avlanan Teknelerde Sınırlı Miktarda Balık Avı Yapılıyor.

'YASAK BAŞLAMADAN TEKNELER LİMANA YANAŞTI'

Geçen Seneye Kıyasla Bu Sezonun İyi Geçmediğini İfade Eden Samsunlu Balıkçı Yıldıray Çağlayan, "Geçen Sene Bu Zamanlarda Tezgâhlarımızda Çinekop, Palamut, Mezgit Ve Barbun Daha Boldu. Ancak Bu Sene Deniz Bizim İçin Verimsizdi. Denizden Balık Az Çıkınca Fiyatlar Da Mecbur Yükseldi. Son Bir Haftadır Da İşlerimiz Daha Da Durgunlaştı. Vatandaş Virüsten Dolayı Tedirgin. Ancak Bağışıklığını Güçlendirmek İçin Vatandaşlarımız Balık Almak İçin Geliyor. Av Yasağı Başlamadan Birçok Tekne Limana Yanaştı, Av Bitti. Hatta Birçok Tekne Balık Unu Ve Balık Yağı İçin Av Yapıyor. Aslında Bu Konuda Önlem Alınmalı. Yakalanmaması Gereken Balık Yakalanıyor, Ekipler Tezgahta Ancak Müdahale Edebiliyor. Kapsamlı Bir Denetim Şart. Durum Böyle Giderse Tezgahlar Boş Kalacak. Şu An Bu Tezgahta Barbun, Hamsi, Levrek Ve Mezgit Var. 5 Sene Sonra Çocuklarımız Bu Balıkları Göremeyebilir" Dedi.

Balık Fiyatlarının Bu Sezon Hiç Düşmediğini Belirten Fahri Altunkaya "Denizden Balık Az Çıktığı İçin Fiyatlar Da Arttı. Bağışlık Sistemimizi Güçlendirmek İçin Balık Yememiz Şart” Diye Konuştu.

‘VİRÜSE İYİ GELİR DİYE BALIK ALDIK'

Balık Halinde 2 Kilo Mezgit Alan Zafer Aracı İse Fiyatların Mevsim Şartlarına Göre Normal Olduğunu Belirterek, "Belki Virüse Karşı İyi Gelir Diye Balık Aldık, Önlem Almaya Çalışıyoruz” Dedi. Mevsim Balıklarını Tercih Ettiğini Anlatan Mustafa Güveli İse Fiyatların Normal Olduğunu Söyledi.

b-248.jpg

Editör: TE Bilisim