Karadeniz Derbisi Rize'nin

Itandje engelini aşamayan Fırtına, Rize'de adeta kâbus yaşadı. Karadeniz derbisinde Ç.Rizespor'a konuk olan Trabzonspor, Kweuke, Murat Duruer ve Deniz Kadah'ın gollerine engel olamadı ve sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Trabzon, 24. dakikada Cardozo’nun ayağından penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Rizespor mağlubiyetiyle Süper Lig'deki yenilgi sayısını 7'ye çıkaran Trabzonspor, ligdeki kötü gidişini sürdürdü. Bu sonuçla 20 puanda kalan Fırtına 9. sıraya geriledi. Rizespor ise 21 puanla 8. sırada yer aldı.

CARDOZO KAÇIRDI RİZE AFFETMEDİ

İlk yarıda baskılı futboluyla 3 puanı isteyen taraf olan bordo mavili ekip Cardozo ile 24. dakikada bulduğu penaltı pozisyonundan yararlanamadı. Başakşehir karşısında da kaçıran Fırtına'nın penaltıcısı Cardozo 2. kez penaltı vuruşundan yararlanamadı. Oyun disiplininden kopmayan Rizespor 41'de Kweuke ve 45'te Murat Duruer ile bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

FIRTINA ITANDJE ENGELİNİ AŞAMADI

İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor aradığı golü bir türlü bulamadı. Ç.Rizespor'un kalecisi Itandje adeta kalesinde devleşti. Fırtına'nın yakaladığı net gol pozisyonlarına geçit vermeyen Itandje takımına 3 puanı getiren isim oldu.

RİZE SKORU BELİRLEDİ

Oyunu rakip alana yıkan bordo mavili ekip, defans hattını ikinci plana itti. Ç.Rizespor bu baskıyı fırsata çevirdi ve Deniz Kadah ile farkı 3'e çıkardı. Bu golden sonra oyundan kopan Trabzonspor skora boyun eğdi.

USTA YALNIZ BIRAKMADI

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor Kulübü'nde başkanlığına seçilen Muharrem Usta, Rize deplasmanında da takımını yalnız bırakmadı.

Seçimin ardından Avni Aker Stadı'nda Eskişehirspor maçını seyreden Usta, mazbatasını aldıktan sonra resmi başkan olarak ilk kez Rize'de takımın yanında oldu. Usta, karşılaşmayı Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ile izledi.

Editör: TE Bilisim