Kara Avcılığı Av Sezonu Başlıyor

Kara Avcılığı Tarım Ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünden Yapılan Açıklamaya Göre, 20 Ağustos'ta Başlayacak.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünden Yapılan Açıklamaya Göre, Merkez Av Komisyonunun, Yeni Av Döneminde Uygulanacak Usul Ve Esaslara İlişkin Kararı, Resmi Gazete'nin 27 Mayıs 2022 Tarihli Sayısında Yayımlandı.

Bu Kapsamda Kara Avlanması, Tüm Bölgelerde 20 Ağustos'ta Bıldırcın, Üveyik, Alakarga, Küçük Karga, Ekinkargası, Leşkargası, Karabatak, Saksağan, Yaban Domuzu Ve Çakal Avıyla Başlayacak.

Alınan Karar Uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar Ve Resmi Tatillerde (İdari Tatiller De Dahil) Av Yapılabilecek. Ayrıca Yaban Domuzu Salı Günü De Avlanabilecek.

Avcıların Avlanma Hakkını Elde Edebilmeleri İçin Avcılık Belgesi Almaları Ve Belirlenen Avlanma İzin Ücretini Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl Şube Müdürlükleri Döner Sermaye İşletmesine Ait Hesaplara Yatırmaları Gerekiyor.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), "Avcı Avlakta Mobil Uygulaması"Ndan (AVA) Ve "0850 888 06 06" Numaralı Çağrı Merkezinden Gerekli İzni Aldıktan Sonra, Genel Avlaklar İle Devlet Avlaklarında Avlanabilecek.

24367-003.jpg

Editör: TE Bilisim