Kanserle Dans Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Jinekoloji Sohbetleri” semineri   Adana da yapıldı. Toplantı, Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Prof. Dr. Ali Ayhan, Prof Dr. Cansu Demir, Prof. Dr. Aytekin Altıntaş, Psikolog Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ve Uzman Diyetisyen Diltaş Baş'ın sunumları ile gerçekleşti.

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği adına Dr. Nimet BAKİ ve Okan EKİNLİ, Kanserle Dans Derneği adına Esra ÇOKÇETİN ve Güzin YILDIRIM katıldılar. Seminerde konuşmacı olan Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, rahim ağzı kanserinin dünya genelinde kadınlarda en sık görülen üçüncü kanser türü olduğunu ifade ederek,  erken teşhis ile tümüyle önlenebilir tek kanser olması nedeniyle kadınlarımızın düzenli olarak tarama yaptırmaları gerektiğini söyledi.       

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet BAKİ Seminerde, Trabzon genelinde  yapmış oldukları rahim ağzı kanser taraması ve Türkiye çapında ilk olan mobil araçta meme kanser tarama projelerinden bahsetti.

Kanserle yaşayan veya kanseri yenen kadınlar başlarından geçenleri ve hissettiklerini "Kadınlara Kulak Verelim" bölümünde paylaştı. Seminere pek çok uzman doktorların yanı sıra vatandaşlarda katıldı.

1 (1)

1 (2)

1 (3)

1 (4)

1 (5)

Editör: TE Bilisim